Görüş Bildir

Vatandaşların derdi geçim!

Seçime 24 gün kalırken, söz haber sokağın nabzını tuttu. Vatandaşın ana gündemi "geçim" olurken, geleçekle ilgili kaygılarının olduğunu bildirdi.

Vatandaşların derdi geçim!

Şaban YILMAZ/Filiz YAŞA/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DİYARBAKIR-Diyarbakır’da yerel seçimde oy kullanacak vatandaşlar, belediyeyi kazanacak partilerden iyi hizmet bekliyor.

31 Mart ‘ta yapılacak olan yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, SÖZ Haber ekibi Diyarbakırlı vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Beka tartışmasının damgasını vurduğu seçimlerde vaatlerden pek söz edilmezken, SÖZ HABER ekibi, Diyarbakırlı vatandaşlara neye göre oy kullanacaklarını sorduk.

İŞTE VATANDAŞIN GÜNDEMİ!                         

Seçim mitinglerinde liderlerin birbirlerini eleştirmeleri ve ittifaklar aleyhindeki sert tartışmaları Diyarbakırlı vatandaşların gündeminde yok. Vatandaşın gündemi iş-aş, kaliteli hizmet, geçim derdi ve gelecek kaygısı.

İşte vatandaşın seçim gündemine ilişkin görüşleri;

“KİM OLURSA OLSUN BU MEMLEKETİN HİZMETÇİSİ OLDUĞUNU UNUTMAMALIDIR”

Selim Günay, “Bizi yöneten iyi bir kadronun olması çok önemli.  Hizmet aşkıyla yanan insanların olması lazım. Beklentimiz gelen insanın erdemli ve dürbünle insanlara bakmaması.  Dürbünle derken kendini dev aynasında görmemesi. Kim olursa olsun bu memleketin hizmetçisi olduğunu unutmamalıdır.  Halkımıza milletimize iyi bir referans olmalıdır. Demokrasiyi ve kültürümüzü yaşatmalı, insanların arasına karışmalı dertlerini paylaşmalı.  Öte yandan seçimler genel olarak ekonomiyi etkiliyor ama ekonomi elbette sadece seçimle bağlantılı değil.”

“GELECEK PLANLARIMIZ VAR AMA KORKUYORUZ”

Umut Katkan, “Ben de bir vatandaş olarak seçimden beklentim huzurlu bir gelecek inşası için çalışmalar yapılması. Şuan çalışmıyorum işsizim yaşadıklarımı göz önünde bulundurarak barış için adalet için oyumu kullanacağım.  Seçim sonrası kritik bir dönemin bizi beklediğini düşünüyorum. Her geçen gün ekonomi daha da kötüye gidiyor, ama yinede umut ediyoruz ki düzelir. Gelecek planlarımız var ama korkuyoruz yarın ne olacak düşüncesiyle. Kriz bizden neleri götürür elimizdekilerini de kaybedermiyiz diye düşünüyoruz.”

“ŞUAN HİZMET İYİ İNŞALLAH GELEN BAŞKAN DA DAHA İYİ HİZMETLER GETİRİR”

Tolga Kalkan, “Belediyelerimizden hizmet bekliyoruz. Takım tutar gibi parti tutulmasına karşı bir bakış açım var benim, çünkü hizmet çok önemli. Bende Diyarbakır’da misafir olarak bulunmaktayım şuan. Diyarbakır’ı çok sevdim çok güzel. On yıl önce gelmiştim bayağı değiştiğini görüyorum. Şuan hizmet iyi inşallah gelen başkan da daha iyi hizmetler getirir.”

“HANGİ PARTİNİN GELECEĞİ ÖNEMLİ DEĞİL”

Mehmet Babayiğit, “Hangisi hayırlıysa o kazansın diyorum. Hangi partinin geleceği önemli değil memleketimiz için kim daha iyi hizmetler getirecekse o kazansın. Her şey çok pahallı, asgari ücretle geçinilmiyor. Asgari ücret bir kişiye bile yetmiyor. Kiralar almış başını gidiyor. Yüz lira ile pazara gidiyoruz iki poşetle geri dönüyoruz. Peki, vatandaş nasıl geçinecek işte bunlara çözüm bulunmasını istiyoruz birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor.”

“İŞKUR’A GİDİP ADIMIZI YAZDIRIYORUZ BİR TÜRLÜ İSMİMİZ ÇIKMIYOR”

Hakan Arslan, “ Seçimden beklentimiz, bu kadar boşta çalışmayan insan var istihdam ortamının yaratılmasını istiyoruz. İŞKUR’a gidip adımızı yazdırıyoruz bir türlü ismimiz çıkmıyor. Torpille insanları işe alıyorlar.  Torpille vatandaşı işe almasınlar, halka yardımcı olsunlar. Herkesin bir işe ihtiyacı var, sigortalı iş bulamıyoruz. Bize açık bir kapı bıraksınlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi