Vatandaş Büyük Beklenti İçinde!

Yarın Diyarbakır'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarda heyecan yarattı. Vatandaşların, oluşan karamsar tablonun giderilmesi yönünde, Cumhurbaşkanından "umutlu" olduklarını bildirdi.

Vatandaş Büyük Beklenti İçinde!

Muhammet YILDIZ / M. Can TUNÇ

Yarın Diyarbakır'a geleceği açıklanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarda heyecan yarattı. Vatandaşların, oluşan karamsar tablonun giderilmesi yönünde, Cumhurbaşkanından "umutlu" olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım’ın cumartesi günü yapacağı Diyarbakır ziyaretinin son dönemlerde şehirde ki karamsarlığın ortadan kaldırılmasına büyük katkı sunacağını savunan vatandaşlar Söz Habere konuştu. Erdoğan'ın gelişini ve beklentilerini vatandaşlar şöyle açıkladı;

KARA BULUTLARI DAĞITSINLAR

Osman Yağız, “Diyarbakırlılar olarak çok önemsiyoruz. Devletin başının böyle bir süreçte Diyarbakır’a gelmesi çok olumlu bir hava estirdi. Özellikle son bu 6 ayda yaşanan olaylarla beraber devletin burada Diyarbakır’a gelmesi, Diyarbakır’ın ne kadar önemsediğini görmekteyiz.  Cumhurbaşkanı buraya gelişiyle inşallah olumlu bir havayı verir, o karamsar havayı bir nebzede olsa halkın üzerinden atar. Çünkü bu süreç gerçekten Diyarbakır halkının üzerindeki kara bulutların bir türlü bu kara bulutların Diyarbakır’ın üzerinden gitmemesine neden oluyor. 6 ayda Diyarbakır’ın yaşadığı bu kötü olumsuzluklar inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gelişle gider.”

TERÖR OLAYLARINI İSTEMİYORUZ

Songül Konur, “ Diyarbakır’da terör olayları istemiyoruz, anneler ağlamasın, çocuklarımız ölmesini istemiyoruz.  Terör olaylarına gençlerimizi itmekten ise gençlerimize iş imkânları sağlasınlar, onlara sosyal aktivitelerini yapacakları sosyal tesisler yapmasını ve onlara iş sahalarını açmasını istiyoruz. Devletimiz bunu yaparsa gençlerimiz artık dağa da çıkmaz bu terör olayı kendiliğinden ortadan kalkar anneler ağlamaz. Biz her zaman hükümetimizin yanındayız cumhurbaşkanımız ve başbakanımızdan çok memnunuz” dedi.

KÜRTLÜĞÜMDEN GURUR DUYUYORUM

Metin Aslan, “Diyarbakır vatandaşı olarak vatanını, milletini, bayrağını seven biriyim ben kendimde Kürt’üm, Kürtlüğümden de gurur duyuyorum. Bayrağımı, toprağımı seven bir vatandaşım. Artık kan dökülmesini istemiyorum, barış ve kardeşlik olmasını istiyorum. Kürtüyle, Çerkeziyle, Arabiyla, Lazıyla bütün kardeşlerim el ele iç içe olsun istiyorum. Yeter artık haberler de her gün muhakkak ya bir polis kardeşimiz, ya bir asker kardeşimiz ve evlatlarımız şehit gidiyor. Artık anne, babalar ağlamasın yeter barış gelsin istiyorum. Biz televizyonlarımızı açıp da haberlerde açı haber duymak istemiyoruz. Diyarbakır’da birçok işsiz kardeşlerimiz var. Bizde artık Kürt olarak rahat yaşamak istiyoruz. Artık barış istiyoruz Allaha şükür olsun ki kalbimizde iman var ama içimiz kan ağlıyor her gün ölüm haberleri alarak şehit haberi alarak. Ben hiçbir örgüte üye falan değilim, hiçbir partiye üye değilim. Bugün bazı muhalefet partileri çıkmış medyanın karşısına atıp tutuyorlar. Medya karşısında yapacaklarına çıkıp halkın içinde konuşmalarını yapsınlar. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız inşallah hayırlı haberlerle Diyarbakır’a gelir”

BEKLENTİMİZ ARTIK KAN DÖKÜLMESİN

Nimet Karakaya, “Devletimizden beklentimiz artık kan dökülmesin, kimse ölmesin, anneler ağlamasın, gençlerimiz dağa çıkmasın yeterince polisimiz, askerimiz ve çocuklarımızın kanları döküldü artık barış istiyoruz. Artık esnaf, halk yaşanan bu olaylardan dolayı bıktı. Güzel şeyler bekliyoruz onun da olacağına eminiz”

HÜKÜMET DİYARBAKIR'I ÖNEMSİYOR

Ahmet Tutak, “ Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızdan beklentimiz; öncelikte terör olayların bitmesi çünkü insanlarımız evinden, yurdundan atıldılar. Esnaflarımız artık eskisi gibi iş yapamıyorlar ve insanlarımız evlerinden atıla atıla artık gidecek yerleri de kalmadı bıktılar onlarda bu yüzden öncelikle terörün kalkmasını istiyoruz. Diyarbakır halkı genele baktığımızda maddi durumu kötü olan bir bölge, özellikle işsizlik oranı epey çok olay ilimiz bu yüzden devletimizden buradaki gençlerimize iş imkânları sağlayacak faaliyetler yapmasını istiyoruz. Bizim için çok önemli buraya gelmeleri özellikle başbakan adaylığını ilan ettiği zaman bölgeye gelen Binali Yıldırım, buraya gelmesi ve patlamada hayatını kaybedenlerin taziyesine katıldı. Normalde kimileri başbakan oluyor gelmiyor bu yüzden yeni başbakanımız ilk olarak buraya gelmesi Diyarbakır’ı ne kadar önemsediğini gösteriyor”

BİZ GENÇLERE SAHİP ÇIKILSIN

Veysel Lokman, “Ben bir Kürt genci olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan buraya geldikleri zaman onlardan beklentilerimiz; biz gençler olarak bizlere önem verilmesini istiyoruz. Bilindiği üzere Diyarbakır gibi güzel bir şehirde yaşıyoruz, terör olayları yüksek bir bölge, yoksulluk oranı yüksek ve işsizliğin hat saffa da olduğu bir bölgedir. Biz halk olarak bizlere daha iyi bir yaşam ortamı sağlamalarıdır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz