Görüş Bildir

"Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş"

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Diyarbakır'ın Silvan Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçede başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır'ın Silvan Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Murat Kütük, "Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş. Halkın bir kuruşunu bile heba etmeden yine halkımızın hizmetine sunmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Silvan Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçede vatandaşların özlemle beklediği hizmetlere kavuşması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

İlçede belediye hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmaları AA muhabirine anlatan Kütük, İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirmenin vatandaşın beklentisi olduğunu, bu kapsamda birçok kişinin duydukları memnuniyeti kendisine ilettiğini söyledi.

Muhtarların bugüne kadar dile getiremediği sorunları artık kendilerine ilettiklerini vurgulayan Kütük, bunun mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Kütük, "Vatandaşımız hizmete susamış, bizi bekliyormuş. Halkın bir kuruşunu bile heba etmeden yine halkımızın hizmetine sunmak için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"CİDDİ ANLAMDA AKARYAKIT GİDERİYLE KARŞILAŞTIK"

Belediye kaynaklarının daha verimli kullanılması için çalıştıklarına dikkati çeken Kütük, şöyle konuştu:

"DBP'li belediye yöneticilerinin birilerine iş yaratabilmek adına imzaladığı ve vatandaşa bir fayda sağlamayan kültür hizmeti sözleşmesini feshettik. İlçede sadece belirli yerlerde en asgari düzeyde yapılan çöp toplama işi ile ilgili ciddi anlamda akaryakıt gideriyle karşılaştık. Daha önce yaklaşık 76 bin lira akaryakıt gideri varken, görev yaptığımız bir aylık süreçte aktif şekilde çalışma yürütülmesine rağmen bizim akaryakıt giderimiz yaklaşık 25 bin lira. Bu tespiti yaptık. Makineler çalışırsa akaryakıt gider ama iş makinelerinin hiçbiri çalışmadığı halde 70 bin liralık akaryakıtın nereye gittiği ciddi bir soru. Bunları tabii ki araştıracağız."

"37 MİLYON LİRA BORÇ VAR"

Borcu olmayan belediye olmadığını ancak Silvan Belediyesinin ciddi borcu bulunduğunu anlatan Kütük, hangi hizmetlere karşılık bu borcun oluştuğunu merak ettiklerini belirtti.

Kütük, "Belediyenin borcu var. Bu borç karşılığında güçlü bir araç ekipman mı var? Yok. Yeni bir hizmet binası mı yapıldı? O da yok. Ortada hiçbir şey yok ama 36-37 milyon lira borç var." şeklinde konuştu.

"DÜKKANLAR İHALE YAPILMADAN KİRAYA VERİLMİŞ"

Yaptıkları incelemelerde belediyeye ait gayrimenkullerin kiralanması ve yapılan sebze haliyle ilgili usulsüzlüklerle karşılaştıklarını ifade eden Kütük, şunları kaydetti:

"Silvan'ın en güzel yerindeki dükkanların çok ucuz fiyatlarla ihale yapılmadan kiraya verilmiş. İlgili kanuna göre ihale yapılması gerekirken istediklerine kiraya vermişler ve bu kiralar çok cüzi olmasına rağmen hiçbirinin ödemesini takip etmemişler. Bugün belediyemizin 800 bin liraya yakın miktarda kira alacağı var ve bugüne kadar takibi hiç yapılmamış. Kapalı hal olarak yapılan binanın durumu herkesçe biliniyor. Buraya da çok ciddi rakamlar ödenmiş."

"70 TAŞERON İŞÇİDEN 30'U ÇALIŞMIŞ"

"Temizlik hizmetinde 70 taşeron işçi olamasına rağmen 30'u çalışmış. Ayrıca belediyede çalışıyor görünüp işe gelmeyen kişileri de hizmete yönlendirdik." ifadelerini kullanan Kütük, Fen İşleri Birimini aktif hale getirdiklerini, temizlik biriminde ise işe gelmeyenlere iş başı yaptırarak temizliği yapılmayan bölgelerde temizlik hizmeti vermeye başladıklarını dile getirdi.

Kış sezonuna girildiği için asfaltlama çalışmaları yapamayacaklarına işaret eden Kütük, gelecek yıl yol çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Kütük, 20 bin metrekarelik parke taşı alım ihalesine girdiklerini, vatandaşları çamurdan kurtarmak için sokaklarda parke çalışması yapacaklarını anlattı.

Engellilerle ilgili bir merkez oluşturmayı düşündüklerini, sporla ilgili hedeflerinin bulunduğunu ifade eden Kütük, belediyesporun gelecek yıl Bal Ligi'ne çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

"BORÇLARIMIZI ÖDERKEN, HİZMETLERİMİZİ DE EN İYİ ŞEKİLDE SUNACAĞIZ"

Kütük, park ve bahçe düzenlemeleriyle ilgili belediyenin mülkiyetinde bulunan uygun araziler bulunduğunu, oraları yeşil alan ve piknik alanı olarak düzenleyip vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirterek, mahallelerde semt sahaları olmadığını, bu nedenle 2 halı saha ile 3 basketbol ve voleybol sahası projesi hazırladıklarını aktardı.

Belediyenin Maliye ve İller Bankası gibi resmi kurumlara olan borçlarını yapılandırarak uzlaşmaya vardıklarını bildiren Kütük, elde ettikleri tasarrufu vatandaşın hizmetine sunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kütük, belediyeyi 20 bin lira nakitle teslim aldıklarını anlatarak, "Yaptığımız tasarruflarla bankada yeteri miktarda nakitimiz var. Bir yandan borçlarımızı öderken diğer yandan hizmetlerimizi de en iyi şekilde sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi