Vatandaşın cami talebi

Yenişehir ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, yaklaşık 6 bin haneli semtte ibadetlerini rahatça yapabilmek için cami yapılmasını istedi.

Vatandaşın cami talebi

Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesi Küme Evleri semti sakinleri, semtte sadece bir cami olmasından dolayı namaz kılmada sorun yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesi talebinde bulundu.

Vatandaşlardan İzzet Güzel, semt genelinde yaklaşık 20 bin kişinin olduğunu belirterek, Cuma namazlarına gitmek için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Namaz kılmak isteyen yaşlıların,  camiye gidemediğini ifade eden Güzel, şöyle konuştu:

NAMAZ KILACAK CAMİ YOK

"Vakit namazlarında dahi gidemiyoruz. Mahalle sakinleri olarak semtimize cami yapılmasını istiyoruz. Burada konferans salonları, spor salonları, halk evleri yapılmış ama cami yapılmamış. Önümüzde Ramazan ayı var ve teravih namazları başlayacak. Yaşlılarımız ve hastalarımız Ramazan ayında nasıl 3 kilometre yol yürüyüp camiye gitsinler. Daha önce cami yapılması için belediyeye başvurulmuş ancak belediye yetkilileri cami imarı yok demiş."

BÖLGE CAMİ YAPILSIN

Sadun Kırmaç ise, yaşlı olduğundan dolayı yürümekte zorluk çektiğini dile getirerek caminin uzak olmasından dolayı gidemediğini söyledi.

Uzun süredir aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden Kırmaç, kadın, çocuk ve yaşlıların camiye hasret kaldıklarını dile getirdi.

Vatandaşlardan Sadık Yaşar da, diyaliz hastası olduğundan dolayı uzak mesafede olan camiye gidemediğini kaydetti.

Sahabeler şehri olan Diyarbakır'a camisiz bir semtin yakışmadığına değinen Yaşar, bu sorunun çözülmesi için yardım talebinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz