Vatandaşın çöp tepkisi

Sur'daki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto için HDP ve DBP'nin yaptığı eylem çağrısının ardından, merkez ilçelerde 3 gündür çöp toplanmıyor.Sokaklarda biriken çöp nedeniyle yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, belediye yöneticilerine tepki gösterdi.

Vatandaşın çöp tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisince (DBP) Sur'daki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto için 3 gün önce yapılan eylem çağrısının ardından, belediye hizmetlerinin aksadığı Diyarbakır'da sokaklar çöple doldu.

İki siyasi partinin eylem çağrısı üzerine, DBP'li belediyelerin temizlik hizmetini yerine getirmemesi vatandaşı mağdur etti. Merkez Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki bazı mahallelerde 3 gündür çöp toplanmıyor.

Emek, Hatboyu, Cengizler caddeleri ile Huzurevleri ve Mevlana Halit mahallerinde izinsiz gösterilerde bidonların devrilmesi sonucu sokakların adeta çöpten geçilmez hale gelmesi, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

 - "Hastalanmaktan korkuyoruz"

Yerdeki çöp nedeniyle sokakta yürümekte güçlük çektiklerini dile getiren vatandaşlar, temizlik yapmayan belediye yetkililerine tepki gösterdi.

Belediyelerin halka hizmet için var olduğunu belirten E.K, "Belediye hep halkın yanında olduğunu söylüyor ama hizmet etmiyor. Mahallemizde 3 gündür çöp toplanmıyor. Evlerimizin önü çöple doldu. Caddelerde çöplerden dolayı yürüyemez hale geldik. Hastalanmaktan korkuyoruz" diye konuştu.

G.Y. ise toplanmayan çöplerden yayılan kokuların evlere ulaştığını ifade ederek, "Temizlik için personel yoksa çöp arabalarını getirsinler, biz toplayalım. Diyarbakır'ın tertemiz bir şehir olması gerekirken, maalesef çöpten geçilmiyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz