Ya beton bariyer olmasaydı!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bulunan Duru Jandarma Karakoluna patlayıcı yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda yol kullanılamaz hale gelirken, 5,2 metre derinliğinde 11 metre genişliğinde çukur açıldı. Patlamada, köye bağlı bir mezradaki bazı evler de hasar gördü. Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak alınan tedbirler sayesinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirterek, saldırıdan yine bölge halkının zarar gördüğünü ifade etti.

Ya beton bariyer olmasaydı!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bulunan Duru Jandarma Karakoluna patlayıcı yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda yol kullanılamaz hale gelirken, 5,2 metre derinliğinde 11 metre genişliğinde çukur açıldı. Patlamada, köye bağlı bir mezradaki bazı evler de hasar gördü. Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak alınan tedbirler sayesinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirterek, saldırıdan yine bölge halkının zarar gördüğünü ifade etti.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki beton bariyerlerle çevrili Duru Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Beton bariyerlerle çevrili ve korunaklı karakoldaki 1 asker yaralanırken, hain saldırıyı düzenleyen PKK'lı örgüt üyesi ise parçanarak öldü. Betan bariyerlerin bulunması, büyük bir katliamı önlerken, saldırının çalıntı araçla yapıldığını açıklayan Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak “Maddi hasar dışında bir kayıp yok”  dedi. Buarada patlamada çevrede bulunan köye bağlı bir mezradaki bazı evler de hasar gördü.

Saldırı, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan ve Lice ilçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Duru Jandarma Karakolu'na dün saat 06.00 sırlarında düzenlendi. Bomba yüklü cinsi henüz açıklanmayan araçla gelen örgüt üyelerine 'Dur' ihtarında bulunuldu. PKK'lılar  bu uyarıya uymayınca ateş açıldı.

İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENDİ

Bomba yüklü araç karakolun güvenliği için önceden yerleştirilen beton bariyerlere çarparken, şiddetli bir patlama ile infilak etti. İntihar saldırısında duyulan şiddetli patlama sesi Lice İlçe merkezinden de duyuldu.

Daha önce de örgüt üyelerinin bir kaç saldırısına maruz kaldığı için etkili fiziki önlemlerin alındığı, çevresi beton bariyerlerle örülü karakol önündeki bomba yüklü araçlı saldırıda 1 askerin yaralandığı ifade edildi. Olay üzerine çok sayıda zırhlı araç bölgeye sevk edilirken, helikopter desteğinde bölgede operasyon başlatıldı.

ALINAN TEDBİRLER ÖNLEDİ

Olay yerinde incelemelerde bulunan Lice Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Başak, örgütün yaptığı bu saldırıda yine bölge halkının zarar gördüğünü belirterek, “Beton blokajlar ve yolun dışarıdan verilmesi sayesinde herhangi bir can kaybı ve ciddi yaralanma olayı gerçekleşmemiştir. Araç Plaka Tanıma Sistemine (PTS) girdikten 100 metre sonra bomba yüklü araç kendini patlatıyor ve karakolumuza 75 metre mesafede patlatıyor. Patlamanın tesiriyle 5 metre derinliğinde bir çukur oluşuyor. Maddi hasarlar dışında bir kayıp olmamıştır. Terör örgütünün yaptığı bu saldırıda yine bölge halkımızın imkanları zarar görmüştür. Gördüğünüz gibi yol ulaşıma kapandı. En kısa zamanda tadilatını yaptıktan sonra açılacaktır. Telefon hatları zarar gördü. Elektrik hatları zarar gördü. İnşallah bu tür saldırılar bir daha olmaz” dedi.

PKK'LININ CESEDİ PARAMPARÇA

PKK'lının PTS’de görüntüsünün olduğunu aktaran Başak, şunları kaydetti: “Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Ceset paramparça olmuş, DNA örneklerinde çıkan sonuç paylaşılacaktır. Dün akşam aracın kaçırıldığı ihbarı gelmişti. PTS kaydımıza girdik. PTS’den geçerken sistem alarm veriyor, nöbetçi arkadaşlar da onun farkına varıyor. 75 metre sonra kendini patlatıyor. Lice halkı bu olaylardan bıkmış durumda. Bugünkü olay bile Lice halkımıza zarar verdi. Vatandaşımız artık huzur istiyor. Şu an örgüt katılımın en düşük olduğu seviyede. Vatandaş desteği düşmüş durumda. Vatandaş huzur istiyor. Bu tür olayların bir daha Lice’de yaşanmasını istemiyorlar. Lice bu tür şeylerle anılmak istemiyor. Lice’nin çok daha güzel anılacak şeyleri var. Biz artık esrarla, terör olaylarıyla anılmak istemiyoruz.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde Duru Jandarma Karakol Komutanlığına yönelik 33 ACF 42 plakalı kamyonet içerisindeki bir terörist tarafından saat 05.50 sıralarında patlayıcı yüklü araçla intihar saldırısında bulunulduğu belirtildi.

Patlama nedeniyle yolda 10,5x11 metre genişliğinde, 5,2 metre derinliğinde çukur oluştuğuna işaret edilen açıklamada, "Karakolun patlayıcı yüklü araç saldırılarına karşı Diyarbakır-Bingöl karayolu güzergahından 75 metre uzağından geçecek şekilde geçmiş dönemde değiştirilmesi, beton blok ve akordeon engel sistemleriyle karakolun fiziki ve güvenlik tedbirlerinin artırılması, olay öncesinde elde edilen istihbari bilgiyle personelin ikaz edilerek farkındalığın artırılması sonucunda meydana gelen terör saldırısında sadece kule nöbetçisi olan personel kulak altı bölgesinde oluşan kesik nedeniyle hafif şekilde yaralandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaralı askerin Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildiği, olay yeri incelemesinde bir teröristin öldüğünün belirlendiği, saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz