Görüş Bildir

Yağış felç etti

Diyarbakır'da dolu yağışı yaşamı felç etti. Ekili alanlar zarar görürken, Ergani'de Kütüphaneyi su bastı. Karlıova bölgesinde ise eriyen karlar ilçede sele dönüştü.

Yağış felç etti

Diyarbakır'da aniden bastıran dolu yağışı hayatı felç etti. Yağış nedeniyle ekili alanlar zarar görürken, caddeler beyaza büründü.

YAĞIŞ FELÇ ETTİ

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Fabrika ile Dokuzçetlik mahallelerinde etkili olan sağanak yağış yerini bir anda dolu yağışına bıraktı. Kısa süreli etkili olan dolu yağışı nedeni ile caddeler beyaza büründü.

EKİLİ ALANLAR

Dolu yağışı nedeniyle ekili arazilerin de zarar görürken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.  Meteoroloji verilerine göre, kent merkezi ve ilçelerinde önümüzdeki saatlerde de sağanak ve dolu yağışı etkili olacak.

SU BASKINLARI

Buarada, Ergani ilçesinde etkili olan sağanak sonrası su taşkınları meydana geldi. Yağmur tahliye sisteminin yetersiz kaldığı ilçede, yağışlar sonrası kanalizasyonlar taştı. Taşan su caddelere dolunca vatandaşlar etkilendi. Su, ilçe halk kütüphanesine de doldu. Yağmur suyu nedeniyle kütüphane önünde bulunan parke taşları yerinden sökülürken, binadaki kitap ve eşyalar zarar gördü.

KARLAR ERİYİNCE

İlkbaharın gelmesiyle Karlıova ilçesinde kışın yağan kar erimeye başladı. Çatak köyünde eriyen kar, sele dönüştü. Köydeki bahçe ve ahırlar sel suyu altında kalırken, köy sakinleri ahırdaki hayvanlarını güçlükle tahliye etti. Suyun daha yükselmesinden tedirgin olan köylüler yetkililerden yardım istedi.

SELE DÖNÜŞTÜ

Köy sakinlerinden Mehmet Sezgin, bahçesinin sel suyu altında kaldığını belirterek, "Aşırı yağışlardan dolayı eriyen karla birlikte köyümüzü su bastı. Bahçe ve ahırlarımızın içi su  doldu perişan haldeyiz. Evimiz hemen dere yatağının kenarında olduğu için ahırım ve bahçem tamamen suya gömüldü. Özellikle gece su daha da çok oluyor. Bir köylümüzün ahırına da su girdi köylüler sayesinde hayvanlar ahırdan çıkarıldı. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi