Yakalanan IŞİD'Lİ Diyarbakır’da basın toplantısı düzenlemiş

Diyarbakır’daki operasyonda yakalanan terör örgütü IŞİD’in bölge sorumlusu N.T.’nin kentte faaliyet yürüten bir sivil toplum kuruluşunun sözcüsü olarak iki kez basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı.

Yakalanan IŞİD'Lİ Diyarbakır’da basın toplantısı düzenlemiş

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce, pazartesi günü kentteki 17 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve örgütün bölge sorumlusu olduğu iddia edilen N.T.’nin kentte faaliyet yürüten İslami Takva Eğitim ve Okuma Salonu sözcüsü olarak iki kez basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı. N.T., 22 Kasım 2014’te Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği ilk basın toplantısında, bölgede karanlık bir oyunun oynanmak istendiğini ileri sürerek şu iddialarda bulundu:

“Toplumun huzurunu devlet imkanlarını kullanarak bozmaya çalışan, suç olan eylemleri organize eden, tefrikacılık çıkarmak için muhbirlik ispiyon işlerini yürüten, toplumsal grupların arasını bozmak için her suçu işleyen ve işletmeye çalışan kişilerin eli ile bölge insanlarını ve toplumun tamamını, özel olarak biz İslami kesimi ve PKK'yı karşı karşıya getirmeye çalıştıkları deşifre olmuştur.“

2008'den beri İslami bir grubun içerisinde kalan A.S. kod adlı şahsın Takva Eğitim ve Okuma Salonuna iki ay önce casusluk, suç işlemek ve işletmek için zemin hazırlığında bulunduğunu tespit ettiklerini anlatan N.T.'in basın toplantısında şöyle dediği ortaya çıktı: "Bu kişi ile yapılan görüşmede bu şahsın polisin zoru ile tehditleri ile bu işe girdiğini ve vicdan azabı çektiğini manen bundan rahatsız olduğunu söylemiştir."

“CASUS VİLLANIN ANAHTARINI ELE GEÇİRDİ”

N.T., açıklamasında, kuran kursu ve kreş olarak kiraladıkları villanın anahtarının bir casus aracılığı ile ele geçirildiğini de öne sürüyor.

“ÜÇ FARKLI DİNLEME CİHAZI BULDUK”

N.T., konuşmasında, 27 Şubat’ta Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi mahallesinde bulunan Takva Eğitim ve Okuma Salonunda yaptığı açıklamada ise, kendilerine bağlı bulunan medresede 3 farklı dinleme cihazı bulduklarını iddia ediyor. N.T, buradaki açıklamasında, daha öncede aralarına sızdırılan bir ajan için basın açıklaması yaptıklarını anımsatarak şöyle diyor: “Yaptığımız basın açıklaması her kesimin kendine yorumuyla üstü kapatıldı ve öylece konu kapatıldı. Biz bu işin aslının ve oynanacak oyunun ne olduğunun görülebilmesi için böyle bir basın açıklaması yaptık. Lakin hiçbir şekilde destek veya tepki almadık. Tekrar basın mensuplarını buraya toplamamızın sebebi bu kez bizim medresemiz de bulduğumuz dinleme cihazlarını göstermek. Bizim derneğimiz Kur’an ve sünnet dışında hiçbir şey anlatmayan bir kurumdur. Bulduğumuz cihazların içinde SIM kart da vardı. Bu SIM kartları faturalı hatlara ait. Bu kartların 6 aylık fatura ödemeleri bile yapılmış. Başvurduğumuz iletişim merkezleri, bilinmeyen numara servisleri tarafından olumsuz sonuçlar sonucunda kendi imkânlarımızla bu faturalı hat sahiplerini ve adreslerini bulduk.”

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler