Görüş Bildir

Yakınına kandı evini kaptırdı!

68 yaşındaki Yaşar Mercan, iddiasına göre kendine bakılması için yanlarına yerleştiği yakınları, vekalet alarak tapulu evini elinden aldı. Mercan, yetkililerden destek istedi.

Yakınına kandı evini kaptırdı!

Akıllara durgunluk veren senaryo, Merkez Yenişehir ilçesinde yaşandı. 68 yaşında yatalak hasta olan Yaşar Mercan, kendisinden vekalet alınarak tapulu evinin elinden alındığını iddia etti. "Biz sana bakacağız" diyerek yanlarına yerleşen akrabaları tarafından dolandırıldığını öne süren Mercan şimdi kaderine terk edilmiş vaziyette, uzanacak yardım elini bekliyor.

EVİNİ ELİNDEN ALDILAR

Merkez Yenişehir ilçesi 1. Rızvanağa sokak Canik 1 apartmanında oturan 68 yaşındaki yaşlı ve yatalak hasta olan Yaşar Mercan, kendi iddiasına göre, akrabaları tarafından "Biz sana evimizde bakarız, gel yanımızda kal" diyerek, bir süre yanlarında kaldı. Kendisinden maaş ve diğer işlemleri için kaldığı ev sahibine, gelinine ve yeğenine vekalet veren Mercan, bir süre sonra evinin satıldığını öğrendi. Aile fertleriyle tartışan Mercan, daha sonra kapı önüne konuldu.

Dram içerisinde dram yaşayan Mercan, yaşadıklarını Söz Haber'e anlattı. Devlet yetkililerine seslenen ve özellikle Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un sesini duymasını isteyen Mercan nine “ne olur yardım edin ben sahipsizim kimsesizim, evimi onlardan alın" diyerek tepki gösterdi.

EVİMİ ONLARDAN ALIN

Mercan şunları söyledi; “Eşim beni yıllar önce boşayıp gitti akrabalarının yanına bu evi bana verdi. Ondan sonra 3 veya 4 sene içinde oturdum, ben üzüntüden hasta oldum hep düşündüm ben 50 yıldan sonra boşandım diye. Vücudumda şeker yükseldi ödemler fazla oldu, kalbimin ağrısı fazla oldu ondan sonra yeğen’im eşi ile beraber geldiler dediler biz sana bakacağız. Ondan sonra beni aldılar götürdüler, ilk zamanlar bana çok güzel baktılar sonrasında yeğenimin uyuşturucudan aldığı eski bir cezası var hapse girdi. Sonra yeğenimin annesi, bacıları ve karısı şeytanlığı düşündüler bana dediler sen daha yapamasın ilacın var, doktorun var, sağın, solun var en iyisi sen bize vekâlet ver biz bunlarla ilgilenelim. Taksiye bindirdiler notere götürdüler beni yürüyemediğim için noter görevlisi taksiye geldi “vekâlet veriyor musun? Diye sordu bende veriyorum dedim. Ben vekâletnameyi kadına verdim geline verdim, bu hapse giren yeğenimin karısına verdim. Ondan sonra bir de baktım ki evimi elimden aldılar. Eşim bu evi bana verene kadar ben her gün mahkemelerdeydim dedi.

YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlatan Mercan, "Sayın Vali bey’im ben perişan bir haldeyim, ben sahipsizim, ben kimsesizim Allah için elinizi uzatın bana, hem hastayım, hem parasızım hem sahipsizim ne olur elinizi uzatın bana yardım edin. Her yardımı yapın bana evimi de onlardan alın, evimi de onlardan alın, benim kimsem yoktur ne kızlarım var, ne çocuklarım var, ne kardeşlerim var kimsem yoktur. Allah için siz benim sahibimsiniz, siz hükümetsiniz ben size sığınmışım. Ben dedim beni götürün oraya ben seninle görüşeyim bana dediler seni bırakmazlar Vali’nin yanına gidesin görüştürmezler dediler. Allah için Peygamber için öyle zamanlar oluyor ben diyorum ki kalkayım kendimi aşağı atayım kurtulayım. Allah rızası için bana yardım edin ne olur yardım edin, evimi alın ellerinden ben evimi de alırsam onu huzur evine bağışlayacağım yeter ki evimi alın onlardan." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi