Görüş Bildir

Yangında öldüler

Beyoğlu Tarlabaşı'nda 4 katlı bir binanın en üst katındaki dairede çıkan yangında Bir süre önce Mardin'den göç eden ailenin 2, 3 ve 5 yaşlarında üç çocuğu feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Yangında öldüler

Yangın Beyoğlu Gülfidan Sokak üzerinde saat 11.00 sıralarında 4 katlı binanın çatı katında çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangını kontrol altına aldıktan sonra daireye giren itfaiye aynı odada İsa (5), Abdurrahman (3) ve Vedat Şahin (2) 'in cansız bedenlerini buldu. Mardin'den İstanbul'a göç eden ailenin yaşadığı yanfın faciası yürek dağlarken, olayı duyarak eve gelen inşaat işçisi baba Ramazan Şahin ve aile bireyleri siniz krizi geçirdi.

HABER MERKEZİ

Beyoğlu Tarlabaşı'nda bir binanın çatı katında çıkan yangında Şahin ailesine mensup 16 kardeşin en küçükleri olan 2 yaşındaki Vedat, 3 yaşındaki Abdurrahman ve 5 yaşındaki İsa yanarak can verdi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Tarlabaşı Mahallesi'nde 4 katlı bir binanın en üst katındaki Mardinli Şahin ailesinin kaldığı dairede yangın çıktı. İtfaiye ekipleri çıkış nedeni bilinmeyen yangını söndürdükten sonra daireye girdiklerinde korkunç manzara ile karşılaştı. İsa (5), Abdurrahman (3) ve Vedat Şahin (2) kardeşlerin cansız bedenleri aynı odada bulundu. Çocukların yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi

MARDİN'DEN GÖÇ ETMİŞLER

Yangının dört katlı bir binanın çatı katında, üç çocuk burada uyurken çıktığı belirtiliyor. Mahalleliler 3-4 yıl önce bu aynı binada bir kez daha yangın çıktığını söylerken, Şahin ailesinin bir yıl önce Mardin Dargeçit’ten İstanbul’a göç ettikleri öğrenildi.

BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

İnşaat işçisi Baba Ramazan Şahin'in 16 çocuğunun olduğu öğrenirken ölen kardeşlerin çocuklar arasında en küçükler olduğu belirtildi. Yangının olduğu daireye girmeye çalışan yakınları, polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi. 3 küçük kardeşin cenazeleri incelemenin ardından evden çıkarılarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ANNELERİ MARDİN'DE

Olay yerine gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Başımız sağolsun. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Üç yavrumuz burada hayatını kaybetti. Çekme katlı bir apartman dairesi. Babaları işe gitmiş, anneleri Mardin'de. Kardeşleri de işe gitmiş. Sabah çocukları katı yakıtla çalışan sobanın bulunduğu bir odaya kilitli olarak bırakılmış. Muhtemelen sobadan çıkan alevler yorganları yakıyor. Alevler tüm daireyi sarınca çocuklar vefat ediyor. Ailenin acısını paylaşıyorum. Başımız sağolsun" dedi.

KOMŞULARI ANLATTI

Mardin'den İstanbul'a göçen Ramazan ve Fatma çifti 8 çocuğuyla birlikte Beyoğlu Tarlabaşı Mahallesi Gülfidan Sokak'taki bir binanın çatı katında kalıyorlar. Fatma Şahin bir süre önce, tarım işleri için diğer 8 çocuğunun da yaşadığı Mardin'e gitti.

İnşaat işçisi olan baba Ramazan Şahin sabah evden çıkarak çalıştığı inşaata gitti. Babanın ardından diğer kardeşler de çalıştıkları inşaatlar ve tekstil atölyelerine gittiler. Ramazan Şahin'in kızlarından biri de işe giderken, o sırada uyuyan 2 yaşındaki Vedat, 3 yaşındaki Abdurrahman ve 5 yaşındaki İsa'nın üşümemesi için kömür sobasını yakarak evden ayrıldı. Saat 11.00 sıralarında kapısı kilitli evden alevler yükseldiğini gören komşular itfaiyeye haber verdi. Komşular eve girmek istese de başarılı olamadı.

BAZANIN ALTINA SAKLANMIŞ

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Evde yapılan incelemede 16 kardeşin en küçükleri olan İsa, Vedat ve Abdurrahman'ın cesedine ulaşıldı. Kardeşlerden birinin cesedi uyuduğu bazanın altında bulundu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi