Yangına müdahaleye giderken

Silvan'da polis memuru Arif Demir'in, örgüt militanlarınca ateşe verilen tır için belediyeden defalarca talep edilmesine rağmen itfaiye ekibi gönderilmemesi üzerine TOMA ile müdahale için olay yerine gittiği ve roketatarlı saldırıda şehit olduğu öğrenildi

Yangına müdahaleye giderken

Recep KAYA/Naif DURGUN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün polis memuru Arif Demir'in TOMA ile müdahale sırasında şehit olduğu yangın için daha önce belediyeden itfaiye talebinde bulunulduğu ancak bu talebin karşılanmadığı ortaya çıktı.

İTFAİYE EKİBİ GİTMEYİNCE

Alınan bilgiye göre, önceki gece Diyarbakır Caddesi'nde örgüt militanları tarafından ateşe verilen tıra müdahale için Silvan Belediyesinden itfaiye talep edildi. Olay yerine itfaiye ekibi gönderilmemesi üzerine bu talep defalarca yinelendi. Belediye tarafından itfaiye talebi karşılanmayacağının anlaşılmasının ardından olay yerine TOMA sevk edildi. Yangına müdahale eden TOMA'ya düzenlenen, bir polis memurunun yaralandığı, polis memuru Demir'in de şehit olduğu roketatarlı saldırının bu gelişmenin ardından yaşandığı öğrenildi.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Şehit polis memuru Arif Demir için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz,  Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu müdürleri, Emniyet personeli ile şehit yakınları katıldı. Tören alanına güçlükle getirilen şehidin annesi Saliha ile babası Ramazan Demir'in feryatları yürek dağladı.

VALİ TESELLİ ETTİ

Vali Hüseyin Aksoy ile 7'nci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz şehit polis memurunun anne ve babasının yanına giderek taziyelerini iletti. Şehit Demir'in annesi Saliha Demir Vali Aksoy'a, "Burası Diyarbakır, hepimiz kardeşiz. Kardeş, kardeş yaşayın" diyerek feryat etti. Şehit polis memuru  Arif Demir'in ambulanstan alınan cenazesi katafalka bırakılarak özgeçmişi okundu. 2013 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Demir'in 20 Haziran 2015 tarihinde Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Büro Amirliği'ne kendi isteğiyle tayin olduğu belirtildi.

KALLEŞÇE BİR SALDIRI

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, yaptığı konuşmada, "Şehit polis memuru Arif Demir'in Silvan'da yolu kapatarak ateşe veren halkımızın can ve mal güvenliğine zarar veren hainlere müdahale esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının kalleşçe roketli saldırı  sonucu şehit düşmüştür. Uğruna can verdiğimiz bu devlet ve vatan inanıyorum ki sonsuza kadar baki kalacaktır. Dün kutsal değerlerimiz uğruna milletimizin huzuru ve refahı için hiç düşünmeden canını feda eden Arif Demir kardeşimiz al bayrağımıza sarılı vaziyette en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktadır" dedi.

"ZEHİR OLDU DİYARBAKIR SANA"

Duaların okunması ardından şehit Arif Demir'in cenazesi katafalktan alındığı sırada annesi  Saliha Demir, "Arif'im bunu hak etmedi. Daha çok analar ağlar, daha çok canlar yakarsınız. Kardeş, kardeş yaşayın.  Yavrumu elimden aldılar. Tabutların içine koydular seni Arif'im. Zehir oldu Diyarbakır sana Arif'im" diyerek gözyaşları döktü.  Şehit polis Demir'in tabutu daha görev arkadaşlarının omuzunda taşındı. Şehit Demir'in cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere uçukla memleketi Konya'ya gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz