Yapımı tamamlanamayan cami yardım bekliyor

Diyarbakır'da maddi imkânsızlıklar nedeniyle yapımı tamamlanamayan Hazreti Muhammed Camii, yardım bekliyor.

Yapımı tamamlanamayan cami yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde yaklaşık iki yıldır yapımına başlanan ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle henüz tamamlanmayan Hazreti Muhammed Camii, hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

Seyrantepe Sanayi Mahallesi'nde Diyarbakır Ehli Beyt Camii ve Medrese Yaptırma Derneği tarafından inşa edilen caminin, 15 Ocak 2020 tarihinde bitirilmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır Ehli Beyt Camii ve Medrese Yaptırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Azbay, cami için malzeme ve nakdi yardım yapılması gerektiğini söyledi.

YAPIMI YARIM KALDI

Azbay, "Biz, camimize müşerref bir isim, Hazreti Muhammed Mustafa'nın ismini koyduk. Maalesef hem çevre hem iş adamları hem de halk duyarsız. Yaklaşık iki senedir 500 metrekarelik bir caminin inşaatı henüz yarı olmamıştır. Şu anda işçiler çalışıyor. İşçilerin ödemesini yapmakta zorluk çekiyorum. Hazreti Muhammed'in ismi zikredildiği zaman bir Müslüman'ın vücudunun titremesi lazım. Camiye bakınca içim yanıyor. Burada nice insanlar caminin yapılmasına karşı çıktılar. Göğsümü siper ettim ama maalesef şu anda mağdurum." dedi.

Daha çok nakit konusunda sıkıntı çektiklerini dile getiren Azbay, "Cami için isteyen para isteyen de malzeme getirir. Bizde herhangi bir sınırlama yoktur. Kimin gücü neye varsa onu getirsin. Bu; para, çimento, tahta, demir olabilir ama biz genellikle nakit konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bütün Müslümanlar Allah resulünü seviyor. Biz de burada Allah resulünün ismini kullanmışız, onun camisine sahip çıksınlar. Sahip çıkmadıkları zaman kıyamet gününde bunun hesabını verecekler." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Azbay, Diyarbakır İl Müftülüğünün olumlu görüş bildirmesi durumunda caminin yan tarafında 140 kişilik yatılı medrese yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz