Yaralar sarılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin baskıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan 4 bin 665 aileye 1 milyon 857 bin, 603 esnafa da 1 milyon 753 bin 500 lira destekte bulunuldu.Vali Aksoy, "Yapılan bu yardımlar, devletimizin her zaman halkımızın yanında olduğunun en önemli göstergesidir"

Yaralar sarılıyor

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan ailelere ve esnafa desteğini sürdürüyor.

Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, Sur'da terör örgütü mensuplarınca oluşturulan hendek ve barikatlar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan, geçici de olsa ikametgahlarından ayrılan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu kapsamda Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından 4 bin 665 aileye 1 milyon 857 bin 364 lira nakdi yardım yaptıklarını kaydeden Aksoy, ayrıca bin 205 koli gıda ile 6 bin 50 ekmek dağıtıldığını belirtti.

Sur ilçesindeki evleri dışında kalacak hiçbir yeri olmayan ve ikametgahlarından ayrılmak zorunda kalan 295 kişilik 77 ailenin çeşitli otellerde misafir edildiğini aktaran Aksoy, otel ücretinin de valilik tarafından karşılandığı bilgisini paylaştı.

- Vakıflar Genel Müdürlüğü, 4 bin koli gıda gönderiyor

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Sur ilçesindeki mağdur vatandaşlara 4 bin koli gıda yardımı yapılması kararı alındığını anımsatan Aksoy, şunları ifade etti:

"Her biri yaklaşık 30 kilogram ağırlığında, içinde temel ihtiyaç maddeleri bulunan kolilerden bin 600'ünün dağıtımı gerçekleştirildi. Kalan miktar da kentimize ulaştıkça ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya devam edilecek.

Yapılan bu yardımlarla da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yükünün hafifletilmesi planlanmaktadır."

- Esnafa acil ihtiyaçları için para yardımı

Aksoy, Sur ilçesinde iş yerleri bulunan ve fiilen götürü usulde çalışan küçük esnafa yardımların da sürdüğünü vurguladı.

İş yerleri fiilen Sur ilçesinde bulunan, 1 Aralık 2015 itibarıyla faal çalışan ve basit usulde vergi kaydı olan küçük esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla nakdi yardımda bulunduklarını aktaran Aksoy, "Başbakanlığımız tarafından valiliğimize gönderilen ödenekle 31 Aralık'ta 603 esnafımıza 1 milyon 753 bin 500 lira yardım yaptık" ifadesini kullandı.

Yardımların, zor durumda kalan küçük esnafın acil ihtiyaçlarının karşılanması için verildiğine dikkati çeken Aksoy, "Bu yardımlar, devletimizin her zaman halkımızın yanında olduğunun en önemli göstergesidir. Bizler, bugüne kadar vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi bundan sonra da onların mağduriyetlerini gidermek ve Diyarbakırımızı daha yaşanır, huzurlu bir kent haline getirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz