Yardım TIR'ı Diyarbakır'da

Şanlıurfa'dan, Sur ilçesindeki terör mağduru aileler için gönderilen bir tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı

Yardım TIR'ı Diyarbakır'da

Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası kapsamında Şanlıurfa'dan gönderilen bir tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır'da, PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşlarınca başlatılan kampanyaya, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından bir tır malzemeyle destek verildi.

Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç,  Şanlıurfa'dan gönderilen bir tır insani yardım malzemesinin Diyarbakır'a ulaştığını, Sur'daki vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

YARDIM TIRI GELDİ

Çeşitli illerden gönderilen yardım malzemelerini ailelere ulaştırmaya devam ettiklerini dile getiren Koç, "Bizimle kardeşlik temelinde bu pratiği geliştiren sivil toplum kuruluşlarına, duyarlı insanlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sur’daki sıkıntı bitene kadar Allah’ın izniyle bu kampanyayı sürdürmeye, mağdur olan Müslüman Kürt halkına bu yardımları ulaştırmaya gayret edeceğiz" dedi.Sur'da yaşanan mağduriyeti Türkiye'de herkesin duyması gerektiğini söyleyen Koç, hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz