Görüş Bildir

Yaşlılara yönelik evde bakım seferberliği sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların günlük yaşamlarını evde bakım, temizlik, refakat, nakdi ve ayni yardımlarla kolaylaştırmaya devam ediyor. Belediye bu kapsamda yılın ilk altı ayında 830 yaşlıya yalnız olmadıklarını hissettirirken, 20 yaşlının da evinin tadilatını yapmaya devam ediyor.

Yaşlılara yönelik evde bakım seferberliği sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Yardım İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yaşlılar Birimi, 60 yaş üzeri, kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılara hizmet vermeye devam ediyor. Bu kapsamda ev ortamında yaşlıların desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesi için periyodik olarak ev temizliği, kişisel bakım, psikolojik destek, refakatçilik ve danışmanlık hizmeti veriliyor, maddi durumu iyi olmayan yaşlılara ayni ve nakdi yardımda bulunuluyor. Bunun yanı sıra yaşlıların evlerinin tadilatı yapılıyor.

“830 yaşlıya el uzatıldı”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, bu yılın ilk altı ayında kimsesiz ve bakıma muhtaç 43 yaşlının evinde düzenli temizlik, 16 yaşlının evinde periyodik yemek, 61 yaşlıya danışmanlık ve refakat hizmeti verildiğini bildirdi. 246 kimsesiz yaşlının düzenli olarak ziyaret edilerek yaşamının kolaylaştırıldığını belirten Kıratlı, 120 yaşlıya gıda yardımında bulunulduğunu, yıl içinde düzenlenen sosyal kültürel etkinliklerden 344 yaşlının faydalandığını kaydetti. 20 yaşlının evinin tadilatına başlanıldığını, 8 evin boya, badana, kapı ve pencere yenileme çalışması tamamlandığını dile getiren Kıratlı, 3 evde çalışmaların devam ettiğini, 9 evin bakım ve onarımının da yılsonuna kadar tamamlanacağını aktardı.

Yaşlı Birimi’nin en temel çalışmalarından birinin evde bakım hizmetleri olduğuna işaret eden Kıratlı, kişisel temizlik, yemek ve ev temizliği ihtiyaçlarını gideremeyen yaşlılara evlerinde hizmet verildiğini söyledi. Psikolojik destek, refakat ve danışmanlık hizmetleriyle yaşlılara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştıklarını anlatan Kıratlı, bu kapsamda yaşlıların sık sık ziyaret edildiğini, kamu kurumlarında ve sağlık kuruluşlarında işlerini rahatça yapabilmeleri amacıyla danışmanlık ve refakatçilik hizmeti verildiğini kaydetti. Kıratlı, ayrıca yalnız başına yaşayan yaşlılara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini, bu kapsamda tarihi yerlere ve türbelere geziler yapıldığını, yaşlılar lokalinde bir araya gelip güzel vakit geçirmelerinin sağlandığını ifade etti.

“Yaşlılar mutlu ve memnun”

Yaşlıların tüm bu çalışmalardan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Kıratlı, “Yaptığımız ekonomik destek, boya, badana işlerine seviniyorlar ve mutlu oluyorlar; ama özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin onların yanında olduğunu hissetmelerinden dolayı sadece bir ziyaret bile çok çok hoşlarına gidiyor. Bu kapsamda hem birim olarak ziyaretlerimizi düzenli olarak gerçekleştiriyoruz hem de gençler ve çocuklarla daha sık bir araya gelmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi