Yeşil'in Zaferi

Siyasi partilerin genel seçimlerine dönen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimi sonuçlandı. 4 Liste ve bir meslek grubu'nun yarıştığı seçimde, Yeşil liste, diğer listeleri hezimete uğratarak, 16'da 16 yaptı.

Yeşil'in Zaferi

Siyasi Partilerin adeta Milletvekili seçimlerine dönen ve bir çok adayın uçuk vaatlerle farklı bir rüzgar ettirdiği, Diyarbakır'daki Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri beklenen sonucu verdi. Mehmet kaya'nın başını çektiği Yeşil Liste, mevcut 16 Meslek grubunda da birinci gelerek, rakiplerini hezimete uğrattı. Kaya, bu sonuçla başkan seçilirken, yönetim kurulu üyelikleri ve görev dağılımı önümüzdeki günlerde Oda Meclisi'nin toplantısı sonrasında belirlenecek.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın odaklandığı ve milletvekili seçimlerinden öte bir heyecan atmosferi yarattığı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimi, Sur ilçesi Ali Ağaoğlu Kampüsünde yapıldı. Yeşil, sarı, kırmızı ve beyaz olmak üzere 4 listenin yarıştığı seçimlerde oy verme işlemi sabah 09:00’da başladı 17:00’a kadar sürdü.  Seçim öncesi araylar bol bol birlikte poz verip, renkli görüntüler oluştururken, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin yoğun ilgi göstermesi ve aşırı derece güvenliğin alınması dikkat çekti.

16 MESLEK GRUBUNU ALDI

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oy sayım işlemine geçildi. Oy sayımında Yeşil Liste ekibi, 16 meslek komitesinin tamamının oyunu alarak tabiri caizse rekiplerini hezimete uğrattı.

KAZANAN DİYARBAKIR OLDU

Gayri resmi sonuçların açıklanmasından sonra üyelere ve basına kısa bir açıklama yapan Yeşil Liste'nin Başkanı Eczacı Mehmet Kaya, “Bir buçuk ay önce ‘Birlikte Diyarbakır’ız’sloganıyla yola çıktık. Arkadaşlarımız ilkeli bir kampanya yürüttüler. Diyarbakır iş insanları da bunu takdir etti ve 16 grubun tamamında Yeşil Listeyi tercih etti. Diyarbakır’a yakışır bir seçim gerçekleştirdik. Tüm listelerdeki arkadaşlar ve tüm Diyarbakırlılarla birlikte yönetim sergileyeceğiz” dedi.

 7 BİN SEÇMEN BULUNUYORDU

16 grup 48 meclis üyesi DTSO seçimlerinde 16 grupta oy kullanıldı. Her grupta 3 kişinin seçileceği seçimlerde, toplam 48 kişi DTSO meclisini oluşturacak, DTSO meclisi de kendi içinde yönetimi, yönetim de kendi içinde oda başkanını seçecek.

Yapılan seçimlere 7 bine yakın seçmen sayıdaki DTSO seçmeni oy kullanabilecek bir konumda bulunuyor. Seçimlerde, odaya borcu olan yaklaşık 5 bin kişi ise seçimlere katılıp oy kullanamadı.  Öte yandan son iki yıl içerisinde kurulan 3 bine yakın şirket de mevzuat gereği kuruluşundan itibaren iki yıllını dolduramadığı gerekçesiyle oy kullanamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz