Görüş Bildir

Yeter'in rüyası gerçek oluyor

Bebekken yanlış tedavi sonucu iki ayağı ve bir elini yitiren 17 yaşındaki Yeter Beyaztaş protezle yürümek için artık gün sayıyor. Protezlerin maliyetini karşılayamayan aileye kaymakamlık destek olacak.

Yeter'in rüyası gerçek oluyor

DİYARBAKIR-Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaşayan Yeter Beyaztaş henüz dört aylıkken geçirdiği bir hastalığın ardından uygulanan yanlış tedavi sonucunda iki ayağını ve bir kolunu kaybetti. En büyük hayalinin ‘yürüyebilmek’ olduğunu söyleyen Beyaztaş, ilk adımlarını atabilmek için geçtiğimiz günlerde ameliyat masasına yattı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından tedavisi süren Yeter’in kol ve bacakları için protez ölçüleri de alındı. SGK’nın belli bir bölümünü karşılayacağı giderler için ailenin katılım payı ödemesi gerekiyor. Yeter’i şimdi tek düşündüren bu:

“Benimle ilgili çıkan haberden sonra hayırsever insanlar toplamda 5 bin lira kadar yardımda bulundular. Doktora gittiğimizde protez taktırabilmek için önce ameliyat yapılması gerektiğini söylediler. 7 bin lira tutuyordu ameliyat, ancak sağ olsunlar kendileri de katkıda bulundular ve sadece 3 bin lira aldılar. Ayaklarım ve kolumdan ameliyat oldum. Protez için de ölçü alındı. İyileşme süreci biraz sürüyormuş ardından protez takılabilecek hale gelecek. Çok heyecanlı ve çok mutluyum. Rüyalarımın gerçekleşmesine artık daha yakınım.”

İYİLEŞME SÜRECİ 3 AY                            

Beyaztaş’ın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Doktor Serdar Necmioğlu, dört saat süren ve başarılı geçen ameliyatın ardından iyileşme sürecinin üç ay kadar süreceğini belirtti. “Ayakları ve kolunu protez kullanımına uygunluk açısından ampüte ettik. Başarılı geçti ve herhangi bir sıkıntı yok. İyileşme süreci 2-3 ay sürecek. Ödem iyileşince protez takmak üzere bir engel kalmıyor. Bir süre sonra taburcu edeceğiz ve kaslarının gelişmesi için rehabilitasyon merkezinde egzersizlerini sürdürecek.”

PROTEZ MALİYETİ 50 BİN LİRA

Anne Muhsine Beyaztaş, protezlerin takılması için ailenin 28 bin lira bulması gerektiğini söylüyor: “Protezin birkaç çeşidi var ve Yeter’in durumuna uygun olanının fiyatı yaklaşık olarak 50 bin lira tutuyor. Protez firmasıyla görüştük. SGK protezin 22 bin lirasını ödüyor bizim kalan 28 bin lirayı bulup ödememiz gerekiyor. Eşim yatalak. Benim bakıcılık gelirimden başka gelirimiz yok. Bu parayı bulmamız mümkün değil. Yeter’e belli etmiyorum ancak bu parayı bulamazsak yürüyebilme şansı yok.”

‘YETER’İ YÜRÜTECEĞİZ’

Hani Kaymakamı Hidayet Sarı Yeter Beyaztaş’ın durumunu yakından izlediklerini ve ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.

“Yeter’in durumunu yakından izliyoruz. Amaliyatı başarılı geçti ve protez takabilmesi için iyileşmesini bekleyeceğiz. Operasyonu gerçekleştiren doktor alanında çok iyi bir isim. Onunla iletişim halindeyiz. Yeter’in protez masrafları ne kadar tutarsa tutsun, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden karşılayacağız. Yeter de protezlerine kavuşarak yürüyebilecek.” Beyaztaş’ın rüyaları bir aksilik olmazsa üç ay sonra gerçekleşecek. Protezlerine kavuşunca ilk adımlarını 18 yılın ardından atabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi