Görüş Bildir

Yıldırım ailesi PKK’ya tepkili

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yakınlarını kaybedenler, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Yıldırım ailesi PKK’ya tepkili

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yakınlarını kaybedenler terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

Merkez Sur i̇lçesi̇ On Gözlü Köprü mevki̇si̇nde 10 Ağustos günü çevi̇k kuvvet poli̇sleri̇ni̇ taşıyan araca, PKK'lı teröri̇stlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Behi̇ye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ile Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceyli̇naz Aydın'ın (3) yakınları, Ergani ilçesindeki taziye evinde taziyeleri kabul ediyor.

"Bunlara destek olanlar utansın"

Saldırıda hayatını kaybeden Behiye Yıldırım'ın kardeşi Erdoğan Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Saldırının kabul edilemez olduğuna işaret eden Yaşar, "Bu saldırıyı kim yapmışsa bu namussuzluktur, şerefsizliktir. Kim bunu yapmışsa dünyanın en adi insanıdır. Bunlara destek olanlar utansınlar. Hepimiz Kürt ve Diyarbakır'ın öz çocuklarıyız. Onlar Diyarbakırlı değil. Diyarbakır'ın sahipleri bizleriz." dedi.

Yaşar, sadece ablasını ve yeğenlerini kaybettiği için değil, polis, asker, sivil hayatını yitiren kim olursa olsun saldırıları kınadığını belirtti.

"Kürtler bugün onları lanetliyor"

Yaşar, barış sürecinde barış olsun diye ailesiyle HDP'ye oy verdiğini söyleyerek, şöyle dedi:

"Utanmadan bizi kandırdılar. Onlara oy verdiğimize pişman olduk. Bu oy onlara haram, zehir, zıkkım olsun. Bir daha da oy alamazlar. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşıyor, Dilovası ilçesinde de çalışıyorum. Gebze ve Dilovası'nda yaşayan Kürtler bugün onları lanetliyor."

Yaşar, ablasının 35 yıl belediyede çalıştığını anlattı.

"Bu olaya sebep olanlar Allah'tan bulsun"

Patlamada eşini, iki kızını ve iki torunun kaybeden Necati Yıldırım'ın ağabeyi Kamber Yıldırım, kardeşinin Gebze'den gelen kızı, damadı ve torunlarını gezdirmek için o gün On Gözlü Köprü yakınlarında olduğunu söyleyerek, başlarına saldırının geldiğini söyledi. Yıldırım, "Bu olaya sebep olanlar Allah'tan bulsun." diye konuştu.

Yıldırım, kardeşinin sol gözünü kaybetme riskinin bulunduğunu ve tedavisi sürdüğünü belirterek,  bu nedenle ailesini kaybettiğini henüz söyleyemediklerini dile getirerek, "Ziyaretine gittiğimizde bize, 'Anahtar hanımda, ondan anahtarı alıp, eve gidin' diyor. Acımız büyük." sözlerine yer verdi.

Yıldırım, Diyarbakır Valisi ve Ergani Kaymakamına acı günlerinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Terör örgütünü, bunlara sessiz kalanları lanetliyorum"

Saldırıda hayatını kaybeden Derya ve Demet Yıldırım'ın kuzeni Mahzuni Yıldırım, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu büyük acıyı bize yaşatan eli kanlı terör örgütünü lanetliyorum. Bunları destekleyen ve bunlara sessiz kalanları da lanetliyorum. Her patlayan bomba ile halkın onlardan daha çok uzaklaştıklarını görecekler. Bu son çırpınışları. Hem terör örgütüne hem de ona destek çıkan siyasi uzantısına halkımız gereken tepkiyi verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, saldırının sivillerin yoğun yer aldığı ve turistik mekanların bulunduğu bir yerde yapıldığına dikkati çekerek, katliamının insanlık dışı olduğunu aktardı.

Derya Yıldırım'a gelinlik yerine kefen giydirdiklerine işaret eden Yıldırım, "İki ailenin yok olmasına sebep olanların Allah belasını versin." sözlerine yer verdi.

En büyük tesellilerinin yakınlarının şehit düşmesi olduğuna işaret eden Yıldırım, hayatını kaybedenlerin ve yakınlarının ahının onlara kalmayacağına inandığını anlattı.

"Kendi kanlarında boğulacaklar"

Yıldırım, PKK'ya tepkisini şöyle dile getirdi:

"Halkımızın birlik ve dayanışması onların bu kirli oyunlarını, bu savaş ve insan katletmeye yönelik politikalarını yerle bir edecektir. Biz de onların, 'barış', 'demokrasi' ve 'özgürlük' söylemlerinin hiçbir anlamının kalmadığını, bu şekilde bir yöntemle hiçbir amaca ulaşamayacaklarını gözlerine soka soka göstereceğiz. Ya bu halkın yaşam, inanç ve seçim hakkına saygı duyacaklar ya da kendi kanlarında boğulacaklar."

Kuzeni, iki çocuğu ve damatlarının Düzce'den misafirliğe geldiğini aktaran Yıldırım, memleket hasreti gidermek için gelen insanlara bu zulmü yaşatan eli kanlı terör örgütünü lanetlediklerini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi