Yine hakaretler İçeren karikatür

Özgür Gündem Gazetesi, önceki günkü sayısında yayınladığı bir karikatürle Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakarette bulundu.

Yine hakaretler İçeren karikatür

PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi önceki günkü sayısında, İslam’ın kutsallarını hedef alan bir karikatür yayınlandı.

Halil İncesu imzasıyla çizilen söz konusu karikatürde, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in(s.a.v) kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıf yapılarak hakaret edildiği görüldü. Gazete sayfalarında yer verilen bu karikatür bir de internet sayfasından yayınlandı.  Gazetenin karikatüristi Halil İncesu'nun İslam'ın kutsallarına yönelik bu hakareti ilk değil.  Daha önce de Hz. Âdem ve Havva'yı çok uygunsuz bir şekilde karikatürize etmişti.

Bölgede büyük tepki çeken, karikatöre karşı Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve Toplumsal İrşad Hareketi Genel başkanı Abdurrahman Aktoprak, İslami kutsal değerlere yönelik böylesi hakaret ve saldırıları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Tanrıkulu  “öncelikle bu karikatürü yapan ve yayınlayan kişileri ben kınıyorum, lanetliyorum. Halkın yüzde 99’unun Müslüman olan bir ülkede halkın dini inançlarıyla İslam’ın şiarıyla bu denli alay edilmesi dalga geçilmesi kabul edilir bir durum değil” dedi.

“Kadını hayvanlar derekesinde düşünmektedirler”

Tanrıkulu “Bu zihniyet aslında Marksist ve Leninist zihniyetin ürünüdür. İslam a olan kin ve öfkelerini ara sıra 3 ay 5 ay ve 1 yıl içerisinde farklı zamanlarda bu şekilde dışa vuruyorlar. Bunların barış’çı, demokrat ve kadın haklarına değer verme gibi bir dertleri yok. Aslında kadın haklarını savunurken kadını hayvanlar derekesinde düşünmektedirler. Oysaki yüce dinimiz gerçekten kadına hak ettiği değeri vermiş ve cennet gibi büyük bir mekânın kadınların yani annelerin ayakları altında olduğunu söyleyerek kadınlara itibar kazandırmıştır.

Bildiğiniz gibi geçmişte yıllarda özellikle Kürt kadınının Müslüman Kürt kadınının ayırt edici bir özelliği olan kara çarşafı hedef almışlar ve köleliğin alameti olarak sergilemişlerdi. Yine geçen yıl Diyarbakır büyük şehir belediyesinin Charlie hebdo karikatürlerini bilboadlar da yayınlaması büyük bir tepki olmuştur. Daha sonra bunların haklarında soruşturma hazırlanmıştı ve özür dilemişlerdi.

“Özgür Gündem gazetesi Türkiye kamuoyundan özür dilemelidir”

Bu insanlar hukuk önüne çıkarılmalıdır ve hak ettikleri cezayı almalıdırlar. Özgür gündem gazetesi de Türkiye kamuoyundan özür dilemelidir, bir daha böyle bir densizliğe başvurmamalıdır ve savcılarında basın yoluyla alenen bir şekilde dini aşağılayan, dini inançlardan dalga gecen böyle bir anlayışa sahip olan kişiler hakkından soruşturma başlatılmalıdır. Bu insanlar hukuk önüne çıkarılmalıdır ve hak ettikleri cezayı almalıdırlar” ifadelerini kullandı.

Toplumsal İrşad Hareketi genel başkanı Abdurrahman Aktoprak ise  “Özellikle coğrafyamızda son yıllarda kuzu postuna bürünmüş kurt misali kendi halkına özgürlük, barış ve adalet vaat eden malum güruh; gerek kurumsal yapılarıyla gerekse yayın organlarıyla her seferinde dini değerlerimizi ayaklar altına alırcasına aşağılayıcı ifadeler, fiiller ve karikatürler yapmaktadırlar. Bu güruh her ne kadar kendi içerisinde din adamları barındırıyorsa dahi kendi manifestolarında, kitaplarında ve birçok yayın organlarında Allah’a, Kuran’a, peygamber’e ve İslam’a hakaret etmektedir. Müslümanların, “ Namus-u Ekber’i olan Hz. Peygamberin kadınlara vermiş olduğu değeri ifade eden” “Cennet kadınların ayakları altındadır” hadisi küçümseyerek ve bir erkeğin ayaklarının altında ezilen bir kadın şeklinde hakaret ederek Hz. Peygamberi, O’nun hadisini ve Müslümanları aşağılayıcı bir tavır içine girmiştir. Aslında Ebu Cehil misali bu ahlak onların atalarından kendilerine kalmış bir mirastır. Kendilerini muhatap almaktan bile imtina ettiğimiz İbn Selül ’ün torunları olan bu güruh tel’in ediyor, mazlum Kürt halkını bu insanlara karşı uyanık olmaya ve Hz. Muhammed’in ümmetine yakışır bir şekilde meşru bire tepki vermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz