Yine Silvan, yine tuzak ama bu kez facia engellendi!

Diyarbakır'da teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince patlatıldı. Yine Silvan, yine tuzak ama bu kez facia engellendi!

Yine Silvan, yine tuzak ama bu kez facia engellendi!

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, her türlü terör eylemlerinden korunması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi ile emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü önlemin alındığı bildirildi.Yine Silvan, yine tuzak ama bu kez facia engellendi!

Tedbirler kapsamında vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için karayollarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapıldığı ifade edilen açıklamada, dün Silvan-Diyarbakır karayolu Darköprü mevkisinde terör örgütü mensuplarının önceden yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının tespit edildiği, birliklerin güvenli bölgeye geri çekilmesinin ardından patlayıcının infilak ettirildiği belirtildi.

Patlamanın ardından olay yerinde gerekli tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, yol kullanılamaz hale gelmiş ve ulaşıma kapanmıştır. Yol temizlenmiş ve tamir edilerek ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.''

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz