Görüş Bildir

Yoksulluğun gözü kör olsun

74 yaşındaki Süleyman Can, harabeye dönmüş toprak evde şizofren olan 52 yaşındaki oğlu Ferit Can ve ortaokul ve liseye giden torunları 18 yaşındaki Zeynep ve 14 yaşındaki Kübra ile yaşam mücadelesi veriyor.

Yoksulluğun gözü kör olsun

Yıllardır oğluna bağlanan 3 aylık 940 TL olan engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Süleyman Can, "Devlet yetkililerinin ve hayırsever işadamlarının yardımlarını bekliyoruz. Okula giden 2 kız torunuma çok üzülüyorum. Ne olur bize yardım edin" dedi.

Silvan Mescit Mahallesi'ndeki Süleyman Can, engelli oğlu ve 2 torunu ile iki gözlü, eşyaları olmayan toprak evde yaşam mücadelesi veriyor. Süleyman Can, yaşadıkları hayat şartları karşısında artık zorlandıklarını anlattı. Torunu Zeynep'in lise son sınıfına, Kübra'nın da 8'inci sınıfa gittiğini, ancak onlara sağlıklı bir ortam sunamadıklarını belirten dede Süleyman Can, "Oğlum Ferit, 30 yıl önce yere düşmesi sonucu beyninde hasar oluştu.

4 KİŞİLİK AİLE DRAMI

15 yıl önce de eşini kaybettikten sonra tamamen kötüleşti. Doktorlar şizofreni tanısı koydu ve rapor verdiler. Oğlum çalaşamıyor, ben zaten yaşlıyım çalışamıyorum. 2 torunum okula gidiyor. Kız olmaları nedeniyle gerekli ihtiyaçlarını bile zar zor karşılıyoruz. Sağlıksız bir ortamda kalıyoruz. Oğluma verilen 3 aylık engelli maaşı 940 lira ile geçinmeye çalışıyoruz. Ama geldiğimiz noktadan ileriye adım atamıyoruz. Şizofreni hastası oğlum günde 3 paket sigara içiyor. Aldığı maaş sigarasına bile yetmiyor. Bununla yemek, içeçek ve gıda alamıyoruz. Devlet yetkililerinin ve hayırsever işadamlarının yardımlarını bekliyoruz. Okula giden 2 kız torunuma çok üzülüyorum" dedi.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Süleyman Can'ın diğer oğlu Yaşar Can'ın eşi Sıttiye Can da, kayınpederi ile oğlu ve torunlarının, çöp evi andıran toprak evde yaşamak zorunda kaldığını anlattı. Sittiye Can, "Kayınbiraderim Ferit, psikolojisi bozuk olduğu için anti depresyon ilaçlara bağlı olarak yaşıyor. 15 yıldır mecburiyetten bu evde yaşıyorlar. Ekonomik imkanları olsa daha sağlıklı bir evde yaşarlar ama yok. Kaynım sağlıklı olmadığı için ağır işlerde de çalışamıyor. Evlerinin yıkık dökük olması nedeniyle çocuklar ders çalışamıyor. Kızlar, babalarının sağlık durumu nedeniyle zaman zaman bize gelip, bizde kalıyor. Komşular yardım yardım etmezse aç kalacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi