Yollar kan gölü

Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesinde dün peş peşe ölümlü kazalar yaşandı. 6 kişi hayatını kaybetti.

Yollar kan gölü

Diyarbakır ve Şanlıurfa karayolunda meydana gelen kazalarda 6 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

5 KİŞİ ÖLDÜ

Günün ilk yürek yakan kazası öğle saatlerinde Birecik- Nizip karayolunun 10’uncu kilometresinde meydana geldi. Gaziantep'in Nizip İlçesi yönüne ilerleyen Musa Kelek yönetimindeki 27 NM 011 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Mehmet Çelik'in kullandığı 04 AT 961 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada çarpışan araçlar şarampole devrildi. Hurdaya dönen otomobildeki Muhittin, Tuncay, Aysel ve Fatma Çelik olay yerinde yaşamını yitirdi, sürücüler Mehmet Çelik ve Musa Kelek ile hafif ticari araçta bulunan 2 kişi de yaralandı. İhbarla olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ve güvenlik görevlisi sevk edildi.

AYNI AİLEDEN

Ambulanslarla hastanelere götürülen ve acil serviste tedaviye alınan 4 yaralıdan otomobil sürücüsü Mehmet Çelik de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kazada ölen 5 kişinin cesetleri, otopsi için morga götürüldü. Olay yerinde çalışma yapan jandarma otomobilde bulunan 1 tüfek ve fişeklere el koydu. Kaza nedeniyle yaklaşık 1 saat ulaşıma kapanan karayolu, araçların çekilmesinin ardından yeniden açıldı.

SİVEEK YOLUNDA

Siverek'te iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Diyarbakır- Siverek karayolunun 2. kilometresinde sürücüleri öğrenilemeyen 13 AZ 663 ile 34 ZF 457 plakalı otomobiller hal pazarı yakınlarında çarpıştı. Kazada Levent Ş. yaralandı. Yaralı, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralının sağlık durumu hakkında bilgi alınamazken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KADINA ÇARPI

Suruç İlçesi'nde, minibüsün çarpttığı 64 yaşındaki Hatice Özdemir hayatını kaybetti. Kaza, gece saatlerinde Aligör Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilmeyen minibüs, yol kenarında yürüyen Hatice Özdemir’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan kadını gören vatandaşlar, sağlık görevlilerine haber verdi. İhbarla olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitiren kadının cesedi otopsi için morga konuldu.

KAZA 4 YARALI

 Mardin’in Midyat ilçesinde M.İ. (31) yönetimindeki, 47 LD 632 minibüs ile A.A. (25) yönetimindeki 64 DU 044 otomobil çarpıştı. Kazada, araçların sürücülerinin yanı sıra S.Ş. (61) ve M.A. (24) isimli vatandaşlar yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla kaldırıldıkları Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz