Görüş Bildir

Yürümek İstiyor

Diyarbakır'da 10 yıl önce yakalandığı fil hastalığı (lenfödem) sebebiyle eve mahkum yaşayan Nebahat Ateş, sağlığına kavuşup çocuklarıyla yürümeyi hayal ediyor.

Yürümek İstiyor

Merkez Kayapınar ilçesinde 65 metrekarelik evde yaşamını sürdüren 52 yaşındaki Ateş, eşi ile dondurma imalatı yaparak 7 çocuklarının geçimini sağlarken 10 yıl önce rahatsızlandı.

"Fil hastalığı" teşhisi konulan Ateş, günden güne bacaklarının şişmesi ve kilosunun artması nedeniyle yürümekte ve oturduğu yerden kalkmakta dahi güçlük çekmeye başladı.

Rahatsızlığı nedeniyle 188 kilograma ulaşan ve ayakta duramaz hale gelen Ateş, sağlığına kavuşmak için destek bekliyor.

Ateş'in en büyük hayali çocuklarının elinden tutup yürüyüş yapmak.

- "Beni bu halden kurtarın"

Ateş, hastalığının ilk zamanlarında biraz hareket edebildiğini ancak zamanla hareket edemez hale geldiğini söyledi.

Eve mahkum kaldığını dile getiren Ateş, "3 çocuğumun da rahatsızlığı var ve onlara bakamıyorum. Onların da boynu bükük kalmış. Sürekli gelip bana, 'Anne hastasın, çaresi yok mu?' diye soruyorlar. Ben de herkes gibi çocuklarımla oturmak ve yürümek istiyorum. Ayağa kalksam, çocuklarımın elini tutup, yürüsem yeter, başka bir şey istemiyorum." dedi.

Ateş, hareketsizlik nedeniyle bel fıtığı olduğunu, safra kesesindeki taş nedeniyle sancı çektiğini dile getirerek, "Allah rızası için bana yardım edin. Beni bu halden kurtarın." diye konuştu.

- "Tekrar eski günlere dönmek istiyoruz"

Ateş'in eşi Veysi Ateş de eşinin yanı sıra 7 çocuğundan Uğur Ateş'in (30) şizofreni hastası olduğunu, 24 yaşındaki oğlu Süleyman Ateş'in (24) de beyninde kist bulunduğunu ve  sara hastası olduğu, 18 yaşındaki oğlu Numan Ateş'in (18) ise geçirdiği ameliyat sonucu bir gözünü kaybettiğini, diğer gözünde ise yüzde 60 görme kaybı bulunduğunu belirtti.

Eşi ve çocuklarına baktığı için artık çalışamadığını anlatan Ateş, oğlunun bakımı için devletin verdiği yardımla geçimlerini sağladıklarını aktardı.

Ateş, eşini 10 yıldan bu yana sürekli hastanelere götürdüğünü kaydederek, maddi durumu elvermediği için tedavi için başka şehirlere gidemediklerini söyledi.

Eşinin tedavisi için destek beklediklerini anlatan Ateş, "Eşim sabaha kadar yatmıyor, acı çekiyor. Çocuklarımın hepsinin psikolojisi bozuldu. Eşimin eksikliğini hissediyoruz. Eğer bu halde olmasaydı o çocuklarımıza bakardı, ben de çalışırdım ve daha iyi bir evde yaşardık. Eşimi seviyorum o benim çocuklarımın annesi. Tekrar eski günlere dönmek istiyoruz. Çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Gün geçtikçe daha da kötü oluyor. Eşimin iyileşmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi