Zabıtaya saldırı

Yenişehir ilçesinde kaçak bir yapının yıkımını gerçekleştirmek isteyen zabıtalarla ev sahipleri arasında çıkan arbedede 4 zabıta yaralandı.

Zabıtaya saldırı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, üç katlı kaçak yapının yıkımı için gelen zabıtalar, ev sahiplerinin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Çıkan olayda 2’si ağır 4 zabıta görevlisi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yenişehir ilçesi Cumhuriyet mahallesi 402. Sokakta meydana geldi. Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri 402. Sokakta kaçak bir yapı olduğunu belirledi. Sabah saatlerinde sokağa yaklaşık 30 kişilik zabıta ekibi geldi. Kaçak yapıda ikamet edenler zabıtalarla bir süre tartıştı.

KAÇAK YAPIYA MÜDAHALE

Hanehalkı, yakınlarını arayarak yanlarına gelmelerini istedi. Kısa süre içerisinde toplanan vatandaşlar, yıkım için gelen zabıta ekiplerine taş ve sopalarla saldırdı. Çıkan olayda 2’si ağır 4 zabıta görevlisi yaralandı. Olayın bildirilmesinin ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Sağlık durumu ağır olan iki zabıta görevlisi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılırken, durumları iyi olan iki zabıta Selahattin Eyyubi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan yaşanan olayın ardından gazetecilerin bölgeye gelmesinden rahatsız olan hane sahipleri, tehditler savurarak haberin yapılmamasını istedi. Olayla ilgili gerginlik sürerken bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz