Zafer çoşkusu!

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu gün kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, coşkulu geçti. Sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşen kutlamalarda, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Zafer çoşkusu!

30 Austos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde organize edilen etkinliklerle çoşkulu geçti. Kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, alınan geniş kapsamlı güvenlik önlemleri ise dikkat çekti.

DİYARBAKIR'DAKİ ÇOŞKU

Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı 95'nci yıl dönümü etkinleri coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda 7'nci Kolordu Komutanlığı bando ekibi, tören marşı ile birlikte sevilen şarkıları da seslendirmesine, protokol üyeleri de alkışla eşlik etti.

İlk olarak valilik karşısındaki Atatırk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Erkut Güre, askeri ve sivil görevliler katıldı.  Buradaki tören daha sonra valilik önünde devam etti. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, tören geçişi ile halkın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasıyla devam etti. Halk oyunları ekibinin folklor gösterisinden sonra, 7'nci Kolordu Komutanlığı bando ekibi ilk kez tören marşlarının dışında türküler seslendirdi. Bandonun memleketim şarkısına protokol üyeleri de alkışlarla eşlik etti. Tören askeri geçişin ardından sona erdi.

KULP İLÇESİNDEKİ ETKİNLİK

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Teğmen Mevlüt Bozkurt, törende yaptığı konuşmada, Türk milleti tarihinin anılmaya ve kutlanmaya değer büyük olaylarla dolu olduğunu söyledi. Bu olaylardan en önemlisinin Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin gerçekleştirilen Büyük Zafer olduğunu belirten Bozkurt, "Yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları heba olmuş bir imparatorluğun yıkıntıları arasından Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, milli bir devlet ve kahraman bir milli ordu çıkarmayı başararak, 30 Ağustos 1922'de, Anadoludaki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri bozguna uğratmıştır." diye konuştu. Törene, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu ile diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

BATMAN'DA BAYRAKLI GÖSTERİ

Valilik bahçesindeki törenlere Batman Valisi Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Albay Tuncay Aslan ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Turgut Özal Bulvarı'ndaki valilik binası karşında devam etti. Vali Deniz, Albay Aslan ve Belediye Başkanvekili Aksoy, halkın bayramını kutladı. Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi ise yöresel halk oyunları gösterisi, protokol üyeleri ve vatandaşlardan büyük beğeni toplatı. Kutlamara katılan küçük çocukların Türk Bayraklı gösterisi de büyük alkış aldı. Törenlerde bir kadının kucağındaki bebeğiyle saygı duruşunda bulunması dikkat çekti.

BİNGÖL'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bingöl'de kutlamalar saat 10.00'da valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenine Vali Ali Mantı, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve askeri yetkililer katıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından tören sona erdi.

SİİRT'TE HALK OYUNLARI

Siirt'teki törenler sabah erken saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Ardından Vali Ali Fuat Atik, Ganrizon komutanı Albay Selçuk Yavuz, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve diğer protokol üyeleri ve çok sayıda kişi eski Hükümet binası önüne geçerek burada yapılan kutlamalara katıldı. Halk oyunları ve şiirlerin okunması arından tören son bulurken tören akşam verilecek resepsiyon ile devam edilecek.

ŞIRNAK'TA ZAFER KOŞUSU

Şırnak'ta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Vali Mehmet Aktaş, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ve Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu, valilik makamında tebrikleri kabul etti. Buradaki törenin ardından Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şehir Stadı'nda yapılan tören alanına geçildi. Vali Aktaş, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İstihkam Yüzbaşı Caner Acar yaptı. Program, 400 metrelik zafer koşusunda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Gençlik Hizmetleri Gençlik gönüllüleri korosu seslendirdikleri şarkılarla büyük beğeni topladı. Okunan şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından yapılan askeri geçit töreni halktan büyük alkış aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz