Zamanla yarıştılar

Diyarbakır'dan günübirlik gittikleri Karaçadağ eteklerindeki kayak merkezinden dönerken mahsur kalan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 700 kişilik grup, ölümüne mücadele sonucu kurtarıldı.

Zamanla yarıştılar

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR- Siverek İlçesi'ndeki Karacadağ Kayak Merkezi'nden dönerken, tipi nedeniyle araçlarında mahsur kalan 700 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, iş makinelerinin yoğun çalışması sonucu, kurtarıldı.

ÖLÜMÜNÜNE MÜCADELE

Siverek'e 45 kilometre uzaklıktaki 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'nde günübirlik tatil yaptıktan sonra Diyarbakır'a gelmek üzere dönüşe geçen öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı 700 kişilik kafileyi taşıyan araçlar, tipi nedeniyle kapanan karayolunda mahsur kaldı.

ATEŞ YAKARAK ISINDILAR

Öğretmenlerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve kurtarma görevlileri sevk edildi. Siverek Belediyesi tarafından da bölgeye yönlendirilen çok sayıda iş makinesi, kapanan yolları açmak için zamanla yarıştı.

DİYARBAKIR'DAN GİDENLER

Çoğunluğu Diyarbakır'dan giden öğrencilerden bazıları, soğuk nedeniyle fenalık geçirdi. Kafile, donmamak için bölgede ateş yakıp ısınmaya çalıştı.

YOL TRAFİĞE AÇILINCA

Uzun uğraşlar sonucu ekipler, kafilenin bulunduğu bölgeye ulaştı. Rahatsızlanan öğrenciler, bölgedeki hastanelere kaldırılarak buralarda tedavi altına alındı. Kayak merkezinin yolu araç trafiğine açılarak öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu servis araçlarının ilerlemesi sağlandı. Kafile, iş makineleri eşliğinde güvenli bölgelere kadar yollarına devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz