Görüş Bildir

Zorlu PKK'dan tutuklandı!

DBP'li Hani Belediye Başkanı Zorlu, PKK'dan yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklandı. Hakkari Büyükçiflik Beldesi DBP'li Belediye Başkanı Zeydan ise, partisinden istifa etti. Şanlıurfa’da DBP’li 3 belediye kaymakamlıklara bağlandı.

Zorlu PKK'dan tutuklandı!

İçişleri Bakanlığı tarafından Güneydoğu bölgesindeki DBP'li 24 Belediye'ye yapılan kayyum atamasından sonra, partinin diğer belediyelerinde ise flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Diyarbakır'ın Hani ilçe Belediyesi başkanı DBP'li Abdurrahman Zorlu, PKK'dan tutuklanırken, Hakkari Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nin DBP'li Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, partisinden istifa etti.

KCK'DAN TUTUKLANDI

8 Eylül'de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan  Hani ilçe Belediyesi başkanı DBP'li Abdurrahman Zorlu'nun emniyetteki işlemleri önceki gün tamamlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeye çıkarılan ve savcılık sorgusunun ardından Zorlu tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Zorlu'nun burada yapılan yargılanması sonucunda, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Zorlu tutuklama kararının ardından, Diyarbakır D tipi cezaevine nakledildi.

ZEYDAN PARTİDEN İSTİFA ETTİ

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, partisinden istifa etti. Büyükçiftlik Belediye Başkanlığı'na 1994- 2003 yılları arasında 2 dönem Doğruyol Partisi, 2 dönem de Ak Parti'den seçilen İsmail Rüştü Zeydan, daha sonra partisi Ak Parti'den 25 Aralık 2013 yılında istifa ederek DBP'ye geçti. Zeydan, bu partiden de istifa ettiğini açıkladı.

BAĞIMSIZ OLARAK KALACAK

Bundan sonra görevini bağımsız olarak sürdüreceğini belirten Zeydan, "Bizim partiyle hiçbir ilişkimiz kalmamıştır. Bundan sonra hiçkimseyle hiçbir partiyle bağımız kalmamıştır. Bundan sonra kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz. Kimsenin buyunduruluğu altında kalmayacağız. Bu partiye girerken, akan kanın durmasını istemiştik ve bu amaçla da DBP'ye geçmiştim" dedi.

ÜÇ KORUCUNUN ŞEHİT DİLMESİ

Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan'ın, Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi Yeniışık Köyü Olukbaşı Mezrası'nda önceki gün sabah PKK'lılar tarafından şehit edilen 3 köy korucusuyla aynı aşiretten olduğu belirtildi.

ŞANLIURFA'DAKİ BELEDİYELER

Buarada, Şanlıurfa Valiliği, OHAL kapsamında DBP’li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediyelerinin her türlü hizmet alımı, ödeme, ihale yapma ve diğer faaliyetlerini ilçe kaymakamlarının onayına bağladı. DBP’li Suruç Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından, bu kez DBP’li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediyelerinin faaliyetlerinde kaymakamlık onayı şartı getirildi. OHAL kapsamından alınan karar doğrultusunda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna imzasıyla gönderilen resmi yazıda belediyelerin, her türlü hizmet alımı, ödeme, ihale yapma ve diğer belediyecilik faaliyetlerini ilçe kaymakamlarının onayına bağladığı kaydedildi.  Açıklamada, kararın Valiliğe yapılan ihbarlar doğrultusunda alındığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi