Görüş Bildir

Zulüm çemberini İnananlar yardı!

Kongre öncesi hazırlanan bildiriyi okuyan İTTİHAD Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek, “Türkiye’de zulüm çemberi, Allah’ın inayetiyle Müslümanlar tarafından geri çevrildi” dedi.

Zulüm çemberini İnananlar yardı!

Âlimler ve Medreseler birliği 2.Olağanüstü Kongresini Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Kayapınar ilçesinde bulunan il Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya çok sayıda âlim katıldı. Düzenlenen kongrede başka aday olmamasından dolayı başkanlığa tekrar Enver Kılıçaslan seçildi.

 Kur’an-ı kerim ile başlayan kongrede hazırlanan bildiriyi Âlimler ve Medreseler Birliği Başkan (İTTİHAD) Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek okudu. Şimşek İslam âlimlerinin bulunduğu çevre üzerinde söz sahibi olan cemaatlerin, kurum ve kuruluşların yetkililerinin başlıca hedefi birlik ve beraberlik olmasının gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

DİKTATÖR, LAİK, DESPOT YÖNETİMLER

Şimşek,  “Cumhuriyet tarihiyle birlikte sadece Türkiye ve Kürdistan değil bütün İslam dünyası tamamıyla diktatör, laik ve hukuk tanımayan despotların yönetimi altına girdi. Öyle ki mazlum ve mağdur denildiği zaman ilk akla gelen Müslümanlar olmaktaydı. Bu süreçte zalimlerin en büyük hedefi, İslam’ın temel dinamiklerini oluşturan ilim ve âlimler olmuştur. Yine cumhuriyet tarihine bakıldığında genel olarak hedefe alınan ilk kurumların cami ve medrese gibi ilmi merkezler olduğu görülecektir. Zira bu kurumlar Müslüman halkımızı dini ve kültürel anlamda ayakta tutan en önemli kurumlardı” dedi

ŞUAN İÇ İHTİLAF KÖRÜKLENİYOR

‘İslam düşmanlarını memnun eden ve kendileri tarafından ısrarla körüklenmek istenen, iç ihtilaflarımızdır’ diyen Şimşek şöyle dedi;

 “Müslümanlar olarak içerisinde bulunduğumuz zilletin asıl sebebi, İslam düşmanlarını memnun eden ve kendileri tarafından ısrarla körüklenmek istenen iç ihtilaflarımızdır. Biz Müslümanların en etkili silahı birlik, en azılı düşmanımız ise ihtilaflarımızdır. Bunun giderilmesi için de ümmetin sorun ve sıkıntılarını kendisine dert edinen âlimlere ihtiyaç vardır ki Âlimler ve Medreseler Birliği olarak asli hedeflerimizden biri de budur.”

ZULÜM ÇEMBERİ İNANANLAR KIRDI

 “Türkiye’de yaşanan son gelişmeler neticesinde genişletilmek istenen zulüm ve tuğyan çemberi, Allah’ın inayetiyle Müslümanlar tarafından geri çevrildi" diyerek şöyle konuştu. "Müslümanların tamamını etkileyebilecek hatta sınırları aşabilecek kadar etkili olabilme ihtimali bulunan sor süreç İslami camiaların fedakârlıkları, samimi duruşları ve birlikte hareket etmeleriyle giderildi. Dış destekli darbe girişimine karşı İslami camiaları harekete geçiren asıl etken ümmetçi duruşları ve böyle önemli bir meseleye karşı ırk ve dil ayrımı yapmadan başkaldırmaları gerektiği inancıydı.”

ÜMMETİN MESELELERİNE KARŞI

İslam âlimlerinin mevcut konumu ve ümmetin meselelerine karşı etkisi istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Şimşek, “Âlimler ve Medreseler Birliği olarak; Müslümanların içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntıları giderme adına şu hususların göz ardı edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz; İslam âlimlerinin mevcut konumu ve ümmetin meselelerine karşı etkisi istenilen seviyede değildir. Gerek Türkiye ve Kürdistan’da gerekse de diğer İslam coğrafyalarında alimlerin üstlenmesi gereken misyon; Müslümanlar arası sulh, İslam düşmanlarına karşı direniş ve mücadele ekseninde olmalıdır.”  dedi

İSLAM BİRLİKTELİK GEREKTİRİYOR

Şimşek, “Türkiye, Batı destekli veya kontrollü örgütlerle mücadele ederken bu örgütleri yönetenlerden medet umarak değil de ancak yüzünü Müslümanlara çevirerek sorun ve sıkıntılarına çözüm bulabilir" diyerek şöyle konuştu. "Özellikle Müslüman Kürt halkının insani ve İslami hak talebine icabet ederek sorunun büyük bölümünden kurtulmuş olacaktır. Müslüman Kürt halkının son bir senedir içerisinde bulunduğu içler acısı durum, hemen hemen her gün kadın, çocuk ve sivillerin hedef haline getirilmesine karşı hükümetin politikası kucaklayıcı olmalıdır. Toptancı ve dışlayıcı olmamalıdır. Aynı şekilde kendi çıkarlarını her şeyin üstünde tutan dış destekli mihrakların Müslüman halkımıza hiçbir şekilde fayda vermediği bilakis fazlasıyla zarar verdiği gün yüzü gibi ortadadır. Halkımızın bunu anlaması ve gerekli tepkiyi göstermesi gerekir.”

İTTİHAD Olağanüstü Genel Kurul toplantı sonunda açıklanan sonuç bildirgesinde Başkan Enver Kılıçaslan güven tazelerken, yardımcılığa Mehmet Şenlik ve Mehmet Beşir Şimşek, sekterliğe Muhammed Özer, saymanlığa M. Ali Altun, yönetim kurul üyeleri de, Abdulkuddüs Yalçın ve Suat Yaşasın oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi