“Êdî bese”

Çiyager olarak bilinen Kürt şarkıcı Mehmet Karakuş, son günlerde artan bombalı saldırılar için PKK'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Karakuş, Kürt halkının PKK’ya karşı “Êdî bese (Artık Yeter)” demesi gerektiğini vurguladı.

“Êdî bese”

Muhammet YILDIZ

Mehmet Karakuş “Kürt halkının bir an önce Terör örgütü PKK’ya karşı baş kaldırması gerektiğini aksi takdirde bu ateşin herkesi yakacağını ifade etti.

"Çiyager" olarak tanınan şarkıcı Mehmet Karakuş HDP ve PKK’ya ateş püskürdü. PKK’nın Kürt haklarıyla bir ilgisi olmadığını, FETÖ’nün ise Müslümanlık ile ilgisi olmadığını, ‘üst aklın işbirlikçisi’ olduğunu ifade eden Karakuş gündeme dair sorularımızı  yanıtladı.

Karakuş "Kürt halkının yaşadığı 40 yıllık bir savaş dönemi var. Halk, Kürtlüğüne, kimliğine, inancına, dinine sahip çıkıyor. Ama halk bunları elde etmek için, bu haklarını elde etmek için savaşmayı, silahlı mücadeleyi istemiyor.

Halkın önünde çok kötü bir Suriye ve Irak örneği var. Milyonlarca insanın evinden göç ettiği, perişan olduğu, hayatını kaybettiği örnekler bunlar.

“Kürt halkı artık PKK'ya baskı uygulasın”

İnsanların kaderlerini çoğunu kendi elleri ile çizdiğine göre sivil halkın dinsiz, bir örgütün ülkemizde ülkemize yaptığı bu kanlı bombalı eylemlerle insanlarımızın kaderlerini kötü bir sonuca götürdüğünü acı, göz yası ve fakırlığı bize dayattığı için bu tür eli kanlı örgütlere karsı halkın birleşerek demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi PKK’nın kanlı eylemlerine ses çıkarması ve buna karsı durması gerekir.

Kürtlere özgürlük adı altında demokratik hakları vurmadan kırmadan yıkmadan ülkeye zarar vermeden gerçekleştirmiş olunsaydı halkın çoğu da onlara destek verirdi. Kürtlere gerçekten zarar verdikleri aşikârdır.90’lı yıllarda devletin yanlış siyasetinden dolayı PKK Kürt partisi olduğunu iddia ederek halktan destek alarak bu seviye ye gelmişti. PKK’nın 40 yıldır yapmak istediği binayı bu son yıllarda yaptığı yanlışlarla yıktığını ve bu kirli siyasetin Kürtlere uymadığı görülmüştür. Buna karsı tüm bilinçli vatandaşlarımızın Bu eli kanlı terör örgütüne karsı bir olup sokağa çıkmalı ve eli kanlı bu örgütün bu tür eylemlerine artık edi besse demesı gerekiyor.

“En büyük güç halk gücüdür”

Demokrasi nöbetlerinde darbeye karşı halkın gücünü gördük. Bu anlamda tüm Türkiye halkı faydasına olmayan kendilerinden yana olmayan ve ülkemize zarardan başka bir şey getirmeyen bu elli kanlı terör örgütüne karşı kendi gücünü göstermesi başkaldırması ve ses çıkarması önemlidir.

Bu örgüt yıllardır babamızın annemizi eşimizin çocuklarımızın ölümüne, cezaevlerinde tutuklanmalarına çürümelerine sebep olmuştur. Bu örgütün aile yapısına ve dini kutsallarımıza karşı yönelik yaptığı ideolojinin bitmesi halkın tepkisi ile ve gücü ile olacağına inancım tamdır. En büyük güç halk gücüdür diyerek gelin hep beraber el ele verip ülkemizin ve tüm vatandaşımızın geleceğini belirlemek üzere güzel yarınlar için terörün bitmesi için bir araya gelip bu örgüte artık dur diyelim.

“Eğer bir kan dökülecekse benim kanım dökülsün”

Vali beyden randevu rica ettim. Bunun neticesinde bana uygun bir yer önerilirse tek basıma da olsam bu eli kanlı terör örgütlerine karsı durma eylemine baslayacagım. Buradan basta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm hayranlarıma ve sevenlerime sesleniyorum. Gelin hep beraber PKK ya karsı saflarımız belirleyelim. Sonucu ne olursa olsun ülkemizde yeter ki artık kan dökülmesin eğer bir kan dökülecekse benim kanım dökülsün.

Kaynak: Diyarbakır Söz