Suriye'deki iç savaş

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı nizami ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 17'si çocuk, 16'sı kadın olmak üzere 120 kişinin öldüğü bildirildi.

 Suriye'deki iç savaş

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te 61, başkent Şam'da 23, İdlib'te 11, Kuneytra ve Dera'da 6'şar, Deyru'z Zor'da 4, Hama'da 2, Humus'ta 3 ve Suveyda kentinde de 4 olmak üzere 120 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, ölenler arasında 27 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin de bulunduğu kaydedildi.

HALEPTE VARİL BOMBALARI

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, orduya ait bir savaş helikopterinin Halep'in El-Bab kasabasındaki kapalı çarşıyı hedef alan "varil bombalı" saldırı düzenlediği, olayda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 26 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırı bölgesinde ambulansların "yaralıları taşımakta yetersiz kaldığı" ifade edilen açıklamada, "varil bombası"nın düştüğü bölgede, çok sayıda evin yıkıldığı ve halkın enkaz altından ölü ve yaralıları iş makineleriyle çıkarmaya çalıştığı kaydedildi. Halep'in söz konusu kasabasında dün de düzenlenen saldırıda, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

ESER GÜÇLERİ ÖLDÜRÜYOR

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise Esed güçlerinin başkent Şam'da muhaliflerin denetiminde olan Nebek beldesini karadan karaya füzelerle vurması sonucu onlarca evin yıkıldığı, elektriğin kesik olduğu belde de halkın operasyonlar nedeniyle dışarıya çıkamadığı ve temel gıda malzemelerine ulaşılamadığı bildirildi.

Şam'ın Duma, Yermuk, Dareyya, Kabun ve Berze banliyölerinin havan topu ile yoğun roket saldırılarına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep ve Rakka kentinde yerleşim yerlerini "varil bombalarıyla" vurduğu aktarıldı.

Açıklamada, Esed'e bağlı nizami ordunun birçok kentte yönetim karşıtlarının kontrolünde olan yerleri topçu ateşi, havan topu ve karadan karaya atılan füzelerle vurduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz