Görüş Bildir

2 bin sivil kurtarıldı

ABD öncülüğünde koalisyon güçlerinin hava desteği ile 1 Haziran'da başlatılan Münbiç operasyonu devam ederken, ilçe merkezinin yüzde 80'inin IŞİD'ten geri alındığı resmi olarak açıklandı. IŞİD'in şehir merkezinde kalkan olarak kullandığı yaklaşık 2 bin sivilin daha kurtarılarak güvenli alanlara ulaştırıldığı belirtildi.

2 bin sivil kurtarıldı

Suriye'nin kuzeyinde yer alan ve IŞİD'in Rakka'dan sonra Suriye'deki en önemli merkezi olan Münbiç'in IŞİD'ten geri alınması için 1 Haziran'da Demokratik Suriye Güçleri ile Münbiç Askeri Meclisinin başlattığı operasyonda sona yaklaşılıyor. Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Demokratik Suriye Güçleri ve Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, El-Xesaniye Mahallesi'nde ilerlerken, El-Şeyh Eqel Mahallesi'ndeki çatışmalar sürüyor. Şehir merkezinin 1 kilometre kuzey doğusuna düşen El-Xesaniye Mahallesi'nde dün gece IŞİD'liler ile şiddetli çatışmalar yaşanırken, Şeyh Eqel Mahallesi, Cezira yolu ve kavşağında ile Çimento fabrikası çevresinde yaklaşık 2 bin sivil IŞİD'ten kurtarılarak güvenli alanlara taşındı.

'MÜNBİÇ'İN YÜZDE 80'İNİ TEMİZLEDİK, SAVUNMA HATTINI YARDIK'

Münbiç Askeri Meclisi üyesi Mustafa Minbici, kentin yüzde 80'inin IŞİD'ten temizlendiğini ve şimdiye kadar canlı kalkan olarak kullanılan yaklaşık 50 bin sivilin ilçe merkezinden kurtarıldığını söyledi. Operasyon kapsamında kent merkezinden geçen nehrin doğusundan kuzeyine kadar olan bölümünü IŞİD'ten temizlendiğini söyleyen Minbici şunları kaydetti:

"Kentteki stratejik pek çok noktayı çetelerden arındırarak özgürleştirdik ve çeteleri küçük bir alanda sıkıştırdık. Minbic merkezin yüzde 80 hakimiyetimiz altına girmiştir. En kısa sürede Minbic'in çetelerden kurtarıldığının müjdesini tüm Suriye halklarına vereceğiz. Çetelerin kalkan olarak kullandığı binlerce sivili kurtardıkça, savaşçılarımız daha büyük bir moral alıyor. Ne çeteler, ne de çete destekçileri savaşçılarımızın moralini bozacak güce sahip değildir. Tüm kararlılıkla çetelerin Suriye'deki ikinci stratejik merkez diye adlandırdığı Minbic'i çetelerden kurtaracağız. IŞİD'in savunma hattını yardık, eskisi gibi sivilleri kalkan olarak kullanamıyorlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi