Görüş Bildir

İsrail, Gazze sınırındaki sağlık çadırına saldırdı

İsrail, Gazze Şeridi'nde barışçıl gösterilerine devam eden Filistinlilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırını göz yaşartıcı gazlarla hedef aldı.

İsrail, Gazze sınırındaki sağlık çadırına saldırdı

GAZZE - İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nde "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine devam eden Filistinlilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırına göz yaşartıcı gazlarla saldırdığı bildirildi.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor.

Eylemin üçüncü cumasına "Bayrak Cuması" adını veren Filistinliler gösterilerini sürdürürken, İsrail askerleri de saldırılarına devam ediyor.

İsrail ordusu, Han Yunus sınırındaki eylemcilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırını, dronelara yerleştirilen göz yaşartıcı gazlarla hedef aldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in sağlık ekiplerini hedef alması kınandı. Açıklamada, sağlık personelinden 10 kişinin atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Saldırı sebebiyle sağlık ekiplerinin çalışmalarının sekteye uğradığı ifade edildi.

112 kişi yaralandı                                                                                 

Ayrıca açıklamada İsrail askerlerinin Han Yunus sınırındaki eylemlere müdahalesinde aralarında söz konusu 10 sağlık personelinin de bulunduğu 112 kişinin göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile yaralandığı kaydedildi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü"

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor.

Gösterilerde 34 Filistinli İsrail askerleri tarafından şehit edilirken, 3 binden fazla Filistinli de yaralandı.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Filistinliler "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında başlattıkları barışçıl gösterilerine mayıs ayı ortasına kadar devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi