Görüş Bildir

İsrail sonunda itiraf etti! 'Biz vurmuştuk!'

Suriye’de kuruluş aşamasındaki nükleer reaktörün vurulması, 11 yıl sonra açıklığa kavuştu. Videolar ve fotoğraflar yayımlayan İsrail ordusu, saldırıyı düzenlediğini itiraf etti.

İsrail sonunda itiraf etti! 'Biz vurmuştuk!'

6 Eylül 2007’de Suriye’de düzenlenen ve o dönem dünya kamuoyunu sarsan hava saldırısının faili yaklaşık 11 yıl sonra belli oldu. Saldırıyı üstlenen İsrail ordusu, olayın videolarını ve fotoğraflarını bugün dünya kamuoyuyla paylaştı.

İsrail ordusu, Suriye’nin başkenti Şam’ın 450 kilometre kuzeydoğusundaki Deyr Ez Zor bölgesinde yer alan ve 2007 sonunda faaliyete geçmesi beklenen tesisi 8 F-15 uçağıyla vurduğunu açıkladı.

Nükleer reaktör olduğuna inanılan tesisin yıllar içinde geliştirildiği savunulan açıklamada, İsrail ordusunun, 2004 sonunda Deyrizor'daki bu tesisin geliştirilmesine yardım eden yabancı  uzmanlardan bilgi edinmeye başladığı kaydedildi.

İSRAİL İTİRAFI

Açıklamada, Suriye'nin plütonyum üretmek için reaktör inşa etmesine  yardım edenin Kuzey Kore olduğu ileri sürüldü.

Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Amikam Norkin de Suriye'de mevcut  kargaşanın hava saldırısını haklı çıkardığını savunarak bu bölgenin daha sonra  DEAŞ'ın eline geçtiğini dile getirdi.

2007’deki saldırının ardından Suriye İsrail’i suçlamış, ancak vurulan hedefle ilgili detay vermemişti.

İsrail’in bu itirafı niye şimdi yaptığı büyük bir soru işareti oluştururken, Tel Aviv’den bugün yapılan açıklamada saldırının bugün İran'a mesaj olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi