ABD heyeti Irak'ta, askeri işbirliği görüşüldü!

ABD kongresinden bir heyet Irak'ın Başkenti Bağdat’ta Başbakan Haydar El Ibadi, Parlamento başkanı Selim El Cuburi ve Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde IŞİD’le mücadele ve Irak’a sunulan askeri destek ele alındı. Ziyaretçi heyette ABD Kongresi Silahlı Kuvvetler Komisyonu başkanı Senatör John McCain ve Cumhuriyetçi Parti başkanlık aday adayı Senatör Lindsey Graham yer aldı.

ABD heyeti Irak'ta, askeri işbirliği görüşüldü!

ABD Kongre heyeti daha sonra Parlamento başkanı Selim El Cuburi ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşmede Irak ve bölgedeki son gelişmeler masaya yatırıldı. El Cuburi, Koalisyon Güçleri’nin düzenlediği hava saldırılarında dikkatli olunması gerektiğini de vurguladı. ABDli senatör McCain ise, IŞİD’in bozguna uğratılması için Irak’taki ABDli askeri müsteşarların artırılması gerektiğini belirtti.

IRAK VE AMERİKA ARASINDAKİ ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Kongre heyeti ardından Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ile de bir araya geldi. Görüşme sırasında Irak ile Amerika arasındaki askeri işbirliği ele alındı. Irak’taki son askeri gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Ramadi’de elde edilen zaferler de masaya yatırıldı.

TERÖRE KARŞI BİRLİK OLUNMALI

Savunma Bakanı Halit El Ubeydi daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terörle büyük bir cesaretle savaştığı için Irak Ordusu’nun en fazla kaybı verdiğini söyleyen El Ubeydi, tüm dünyanın teröre karşı birlik olması gerektiğini söyledi.

HALİT EL UBEYDİ'YE TEBRİK

ABDli senatör McCain ise yaptığı açıklamada, Ramadi ve diğer bölgelerde teröre karşı elde edilen zaferler münasebetiyle Savunma Bakanı Halit El Ubeydi’yi tebrik etti. McCain, iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler nedeniyle gurur duyduklarını da ifade etti.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz