Görüş Bildir

ABD, Türkiye-İsrail anlaşmasından memnun

Türkiye İsrail anlaşmasına ABD'den ilk açıklama ABD yönetiminin, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşmadan memnuniyet duyduğu bildirildi.

ABD, Türkiye-İsrail anlaşmasından memnun

Beyaz Saray sözcülerinden Eric Schultz, günlük basın toplantısında Türkiye ile İsrail ilişkilerindeki yeni döneme dair soruları yanıtladı. ABD Başkanı Barack Obama'nın iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerinin yeniden tesis edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Schultz, “ABD, bu önemli adımı ve bölgedeki iki önemli partnerinin ilişkilerini ilerletmesini memnuniyetle karşılıyor. Bunun Akdeniz'in doğusunda yeni iş birliği imkanları sunacağına inanıyoruz.” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Schultz, “Bunun iki ülke ve dünya için hem ekonomi hem de güvenlik konularında yararları bulunan önemli bir dönüm noktası olduğuna inanıyoruz.” ifadesini kullandı.

“BÖLGEDEKİ İSTİKRARA KATKI SAĞLAYACAK”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau da günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin normale dönmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye ve İsrail arasındaki gelişmeleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Trudeau, “Bu çok önemli bir adım ve bölgedeki istikrara katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi