Görüş Bildir

ABD'ye S-400 yanıtı: İddialar gerçek değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'yle S-400 krizi hakkında konuştu. Rus yapımı S-400'lerin Türkiye'de NATO sisteminden ayrı tutulacağı tezini yineleyen Çavuşoğlu, S-400'lerin Amerikan F-35 uçaklarını tehdit etmediğini de söyledi.

ABD'ye S-400 yanıtı: İddialar gerçek değil

Türkiye’nin bir NATO üyesi olarak Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alma kararı nedeniyle ABD’yle yaşadığı gerilim sürerken, Ankara’nın Washington’ı ikna etme çabaları sürüyor. Son olarak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu S-400’lerin NATO sistemine entegre edilmeyeceğini yineledi. Çavuşoğlu, S-400’lerin Türkiye’nin proje ortağı da olduğu Amerikan yapımı F-35 savaş uçaklarına tehdit oluşturduğu tezine de karşı çıktı.

‘TAMAMEN BİZİM KONTROLÜMÜZDE OLACAK’

Letonya Dışişleri Bakanı Edgards Rinkevics ile ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “ABD’nin S-400’lerin F-35’lere tehdit oluşturduğu gibi bir iddiası var. Bu sistem tamamen bizim kontrolümüzde olacaktır ve NATO sistemlerine entegre edilmeyecektir” dedi.

‘ABD’NİN İDDİALARI GERÇEK OLSAYDI…”

S-400’ler için “Tamamen bizim kontrolümüzde olacak” diyen Çavuşoğlu, “ABD’nin bu konudaki iddiaları gerçek olsaydı S-400’lerin F-35’lerin teknolojisine yetişmiş olması gerekirdi” gerekirdi ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri ile Amerikan yapımı silahları aynı anda kullanmasına karşı çıkan ABD, bir dizi yaptırım tehdidinde bulunmuş durumda. Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması bu tehditlerin başında gelirken, son olarak Temsilciler Meclisi’nde hazırlanan bir yasa tasarısında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a S-400’lerden vazgeçme çağrısı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi