ABD'yi sarsan saldırılar!

ABD'nin Texas eyaletinin El Paso şehrinde bir AVM'ye silahlı saldırı düzenleyen saldırgan Patrick Crusius'un olaydan 19 dakika önce bir manifesto yayımladığı iddia edildi. 2300 kelimeden oluşan ve nefret söylemi içeren ifadelerden oluşan metnin saldırgana ait olup olmadığı araştırılıyor.

ABD'yi sarsan saldırılar!

ABD’nin Texas eyaletinin El Paso şehrinde 20 kişinin öldüğü silahlı saldırıyı düzenleyen saldırgan Patrick Crusius’un olay öncesinde bir manifesto yayımladığı iddia edildi. El Paso Polis Şefi Greg Allen, saldırganın bir gün öncesinden bir manifesto yayımladığını ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunduğunu belirtirken, saldırganın Yeni Zelanda’da 49 kişinin öldüğü cami saldırısından da ilham aldığı söyledi.

New York Times, El Paso’da yaşanan olayda polise haber verilmeden 19 dakika önce saldırgana ait olduğu iddia edilen bir manifesto yayımlandığı yazdı. Yetkililer tarafından saldırgana ait olup olmadığı hâlâ araştırılan manifestoda, ABD’de beyazlarla yabancıların yer değiştirmeye başladığı ‘endişesini’ taşıyan ırkçı ifadeler yer alıyor. Manifestoda, Yeni Zelanda’da 49 kişinin öldüğü Christchurch saldırısı haklı bulunurken, “Texas’ı Hispanik istilasından kurtaracağını”, ABD’yi ırklar göre bölgelere ayırma planı yer alıyor.

SALDIRGANA AİT OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Yetkililer 2300 kelimeden oluşan metnin saldırgana ait olup olmadığı konusunda inceleme yapıyor.

El Paso polis merkezi yetkilileri, yerel saatle sabah 10 civarında saldırı ihbarı aldıklarını ve bölgeye ulaştıklarında içinde en az 3 bin kişinin bulunduğu mağazada çok sayıda insanın saldırgan tarafından vurulmuş olduğunu gördüklerini belirtti.

İKİNCİ SALDIRI OLAYI YAŞANDI

ABD’de Teksas eyaletinden sonra bir silahlı saldırı da Ohio eyaletinde yaşandı. Eyaletin Dayton kentinde bir bakın yakınlarında düzenlenen saldırıda saldırganla birlikte 10 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Dayton polisi yaptığı açıklamada, olayın kentin Oregon bölgesinde yerel saatle 01.22’de gerçekleştiğini aktardı. Gazeteci Derek Myers, saldırganın ağır silahlı beyaz bir erkek olduğunu yazdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler