Görüş Bildir

AB'ye zehir zemberek suçlama!

Uluslararası Af Örgütü, AB’nin göçmenlerin hayatını kurtarmak için harcaması gereken milyonlarca euroyu göçmenleri engellemek için kullandığını açıkladı.

AB'ye zehir zemberek suçlama!

Avrupa’nın dünya standartlarında çok az sayıda göçmeni kabul etmesine rağmen, "abartılı" bir şekilde "vahim" bir tablo çizdiğini belirten Af Örgütü, Brüksel'i çekilen acıları görmezden gelmek ve "milyarlarca parayı bu insanların Avrupa’ya ulaşmalarını engellemek için" kullanmakla itham etti.

Af Örgütü, Avrupalı liderlere çağrıda bulunarak, "İnsanlar kapımızın eşiğinde ölüyor. Geri göndermek yerine yardım etmemiz gerekmiyor mu?" sorusunu sordu.

Af Örgütü raporlarında, Avrupa'da son yıllarda kuvvetlenen ırkçı, İslamofobik ve sağcı iktidarların göç meselesini yoğun olarak istismar ettikleri vurgulanıyor ve göçmenlerin, Avrupa'da yaşanan sorunların sebebi olarak gösterildiği belirtiliyor.

DOĞRUDAN İTALYA'YI SUÇLADI

Af Örgütü yaptığı yazılı açıklamada İtalya'yı da çok ağır sözlerle eleştirdi.

Roma'yı göçmenleri durdurmak için 'utanç verici' anlaşmalar imzalamakla suçlayan Af Örgütü, İtalya’nın göçmenlere işkence yapan Libya’yla işbirliği içinde bulunduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Arap Baharı'nın başlamasının hemen ardından çok sayıda Kuzey Afrikalı İtalya'nın Lampedusa adasına sığınmış, göçmenlerin bir kısmının Fransa'ya geçmek istemesi Avrupa çapında krize yol açmıştı. Fransa, AB üyeleri arasında vizesiz seyahati mümkün kılan Schengen sisteminin uygulanmaya başladığı 1995'ten bu yana ilk defa sınırlarını kapatmış ve sınır kontrollerini artırmıştı.

Af Örgütü, Lampedusa adasında İtalya ve AB'nin göç siyasetini protesto edeceğini de açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi