Görüş Bildir

Aileleri "Fırat Kalkanı" birleştirdi

Terör örgütü DAEŞ'in, Halep'in kuzeyindeki bölgeleri ele geçirmesiyle ayırdığı aileler, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Azez - Cerablus koridorunun açılmasıyla yeniden buluştu.

Aileleri

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "El ele yeniden inşa ediyoruz. Azez - Cerablus" adlı kampanyası kapsamında Azez'de yaşayan 160 aile, 10 araçlık insani yardım konvoyuyla birlikte yola çıktı.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) güvenliğini sağladığı konvoy, DAEŞ tehdidi nedeniyle bazı bölgelerde ara yol, dere ve tarlalardan geçerek 5 saat sonra Cerablus'a ulaşabildi.

Yaklaşık 3 yıl sonra bir araya gelen aileler, birbirlerine sarılıp hasret giderdi. İHH görevlileri de beraberinde götürdükleri gıdaları halka dağıttı.

İHH Azez Sorumlusu Ömer Koparan, AA muhabirine, DAEŞ'in Cerablus'u ele geçirdiği dönemde, binlerce kişinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Azez - Cerablus koridorunun açılmasıyla evlerini terk eden ailelere ulaştıklarını aktaran Koparan, "Hem vatanlarını hem de orada kalan ailelerini görmeyen 160 aile belirledik. Fırat Kalkanı Harekatı onlara umut oldu. 10 araçlık insani yardım konvoyuyla beraber, aileler çok şükür sağ salim ulaştı." dedi.

- "Ablamı ve yeğenlerimi çok özlemiştim"

Cerablus'taki ablası ve yeğenlerine sarılıp hasret gideren 16 yaşındaki Hasan Ramazan, 3 yıldır ablasını hiç görmediğini belirtti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nı saniye saniye takip ettiğini vurgulayan Ramazan, "Güzel haberler geldikçe sevinçten havalara uçtuk. Ablamı ve yeğenlerimi çok özlemiştim. Allah'a çok şükür sağlıklı gördüm ve kavuştuk. Çok mutluyum." dedi.

Kardeşine sık sık öperek sarılan abla Hadice Ramazan da, kardeşine kavuştuğu için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Uzun zamandır kardeşinin eski fotoğraflarıyla hasret giderdiğini söyleyen Suriyeli kadın, "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok mutluyum. Bize bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi