Görüş Bildir

Al Sani ailesi üyesi Şeyh Abdullah'ın BAE'de "alıkonulduğu" iddiası

Ailesi, Şeyh Abdullah'ın BAE'de "alıkonulduğu ve ve seyahatinin engellendiği" yönünde şikayette bulundu.

Al Sani ailesi üyesi Şeyh Abdullah'ın BAE'de

Katar'da iktidardaki Al Sani ailesi üyelerinden Şeyh Abdullah bin Ali'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) "alıkonulduğu ve seyahatinin engellendiği" yönünde ailesinin şikayette bulunduğu bildirildi.

Katar İnsan Hakları Ulusal Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şeyh Abdullah'ın BAE'de alıkonulduğu ve seyahatinin engellendiğine dair ailesinden şikayet aldıkları" belirtildi.

Bu durumun "tüm uluslararası insan hakları sözleşmeleri ile normlarına aykırı olduğu" vurgulanan açıklamada, "Şeyh Abdullah'ın hayatından BAE yönetiminin sorumlu olduğu" ifade edildi.

Şeyh Abdullah'ın BAE'de "alıkonulduğu" iddiası

Açıklamada ayrıca komitenin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne bu ihlalleri hızlı bir şekilde bildirdiği ve Şeyh Abdullah'ın serbest bırakılması ve kendisine koruma sağlanması için harekete geçmesini talep ettiği aktarıldı.

Katar'da iktidarda bulunan Al Sani ailesi üyelerinden Şeyh Abdullah, dün El Cezire televizyonunda yayınlanan bir video kaydında, "Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid tarafından misafir edildikten sonra alıkonulduğunu" iddia etmişti.

BAE bu iddiayı yalanlarken, Doha yönetimi ise "konuyu yakından izlediklerini" duyurmuştu.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığından bir yetkili de "Şeyh Abdullah, BAE'de kendi talebi üzerine misafir olarak bulundu. Katar hükümetinin uyguladığı kısıtlamaların ardından BAE'ye sığındı. Kendisi memnuniyet ve cömertlikle kabul edilmesinin ardından misafirperverlik ve koruma gördü." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi