Arap Birliği'nden Mursi'ye destek

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Suriye krizinin çözümü için Türkiye'nin de dahil olduğu bölgesel bir girişim başlatılması önerisine destek verdi.

Arap Birliği'nden Mursi'ye destek

Genel Sekreter Arabi, Sudan Dışişleri Bakanı Ali Ahmet Kırti ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, son haftalarda artan şiddet olaylarıyla Suriye'deki durumun gittikçe kötüleştiğini söyledi.

Arap Birliği dşişleri bakanlarının Suriye konusunda daha önce aldığı kararların hala bağlayıcı olduğunu vurgulayan Arabi, bu konuda BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi ile görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

4’LÜ KOALİSYON ÖNERİSİ

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Suriye'deki krizin çözümü konusunda Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Mısır'dan oluşan dörtlü koalisyon kurulması önerisine ilişkin soruyu da yanıtlayan Arabi, ''Arap Birliği Suriye'deki krizin çözümüne ilişkin her türlü girişimi olumlu karşılıyor. Bölgede nüfuz sahibi olan dört ülkenin iş birliğinin Suriye'de netice vereceğini umuyorum'' dedi.

Sudan Dışişleri Bakanı Kırti de Suriye'deki olayları yakından takip ettiklerini belirterek, Arap Birliği dışişleri bakanlarının gelecek toplantısında çözüme ilişkin yeni önerilerin sunulacağını kaydetti.font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz