Görüş Bildir

AVM saldırganı Türk vatandaşı çıktı

ABD'de AVM'ye saldırı düzenleyen ve 5 kişinin ölmesine sebep olan saldırganın Türk olduğu ortaya çıktı

AVM saldırganı Türk vatandaşı çıktı

ABD'nin Burlington kentinde geçtiğimiz gün bir AVM'ye silahlı saldırı düzenleyen ve 5 kişinin ölümüne mahal veren saldırgan yakalandıktan sonra gerçekler açıklanmaya başandı. İddiaya göre saldırdığı AVM'de eski sevgilisinin çalıştığı ve onun adını kullanarak saldırdığı belirtilirken, işin diğer bir tarafı da Türk olması oldu. AVM'de saldırıyı düzenleyen Arcan Çetin isimli Türk, 5 ayrı cinayet suçundan yargılanacak.

ABD'nin Burlington kentinde, önceki gün  bir alışveriş merkezinde düzenlenen saldırıda 4 kadın ölmüş, ağır yaralanan bir erkek de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Polis, AVM güvenlik kameralarından edindiği görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. İhbarlar sonucu görgü tanıkları tarafından hispanik asıllı olduğu öne sürülen silahlı saldırganın 20 yaşında Arcan Çetin adında bir Türk olduğunu belirlendi.

POLİS 'ZOMBİ GİBİYDİ' DEDİ

Çetin, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra  olaysız şekilde yakalandı. Polis, gözaltına alındığı esnada üzerinde silah olmayan Çetin'in yakalandığı sıradaki halini 'zombi gibiydi' diye tanımladı. Çetin'in taşıdığı çantanın içinden bilgisayar çıktığı belirtildi. Oak Harbor kasabasında yaşayan Çetin'in yasal ve sürekli oturum hakkı bulunuyor.

KIZ ARKADAŞ O MAĞAZADA

Polis, Çetin'in saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin bilinmediğini ancak tüm ihtimallerin değerlendirildiğini açıkladı. Çetin'in eski kız arkadaşı Molly Bridges'in geçmişte AVM'deki mağazada çalıştığı ve saldırı anında orada olmadığını öğrenildi. Gencin bir kadının ismini bağırarak ateş açtığı iddia edildi.

Kanseri yendi saldırıda öldü

Saldırının en genç kurbanının, geçmişte kansere yakalanan ancak bu hastalığı yenmeyi başaran Sarai Lara (16) olduğu açıklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir