Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan Türk Amerikan iş insanları, Batı Amerikan ve Türk Ticaret Odası (WATCH-US) tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu

ABD’nin Los Angeles kentinde WATCH-US tarafından düzenlenen kahvaltıya Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Ataşeliğinden Mine Çağlar ve Türk Hava Yolları Los Angeles Genel Müdür’ Ersen Engin’in yanı sıra Güney California’da bulunan ABD - Türkiye arasında ticaret yapan Türk ve yabancı iş insanları katıldı.

Organizasyon’un başında İHA mikrofonuna konuşan WATCH-US Başkanı Ahmet Önerbay WATCH-US’ın planlarından daha sonra bahsedeceğini ancak Türkiye ile California arasında var olan ticarete engel olmak isteyenler olduğunu vurgulayarak “California’da bulunan Ermeni diasporasının California Senatosunda sözde soykırım iddiaları ile Türkiye aleyhinde ticari bir karar çıkartmaya çalışıyor.” diyerek buna karşı çıkmanın önemini vurguladı.

Önerbay AB-1597 olarak bilinen California Senatosu yasa teklifinin uygulanması halinde California Personel Emeklilik Fonu ve Öğretmen Emeklilik Fonları tarafından Türkiye’de devlet tahvillerine yapılmış yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımın Türkiye’den ayrılacağını açıkladı.

Kahvaltının başlamasının ardından bu sefer konuklara yönelik konuşan Önerbay “Bu gün burada Eylül ayının sonunda gerçekleştirilecek ilk WATCH-US Türk Amerikan Ticaret Haftası etkinliğinin başlangıcı için toplandık” dedi. Yaptığı basın açıklamasında Önerbay gerçekleşecek etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili bakanlıklarının yanı sıra, Türkiye’de özel sektörde bilinen birçok uluslar arası marka ile ihracatçı birliklerinin katkıda bulunacağını ifade etti.

Gelen konuklara hitaben konuşan Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz “Sizlerle tanışmak ve bir arada olmak mutluluk vesilesi. Burada çok büyük bir potansiyel var. Eylül ayı sonunda yapılacak bu etkinlik ile bu potansiyel daha da gelişecektir” dedi. California’nın Dünya’da en zengin bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Oğuz, sunulan fırsatların bu tarz faaliyetler ile değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kahvaltının ardından gelen konuklara üzerinde nazarlık bulunan duvar süsleri hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz