Görüş Bildir

Bab'ta hayat normale dönüyor

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin Halep'e bağlı Bab ilçesinde, hayat normale dönüyor.

Bab'ta hayat normale dönüyor

Suriye'deki iç savaş ve terör örgütü DEAŞ'ın işgali sonrası şehir hayatının bitme noktasına geldiği Halep'in Bab ilçesinden göç etmek zorunda kalarak başta Azez, Afrin ve Münbiç gibi bölgelere gelen sivil halk, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Halep'in Bab ilçesine geri dönmeye başladı.

Güvenliğin sağlandığı ilçede, sivil halk bir yandan evlerine dönmenin sevincini yaşarken diğer yandan terör örgütünün ilçede bıraktığı tahribatları onarmak için uğraşıyor.

Evlerine dönen halk, cadde ve sokaklardaki moloz yığınlarını temizleyip ev ve iş yerlerini yeniden yaşanabilir hale getirmek için çalışıyor.

Tamirhaneler başta olmak üzere, fırın, bakkal ve manav gibi bazı esnafın iş yerlerini açmaya başladıkları ilçede, birçok esnaf da iş yerlerinde hummalı bir şekilde tadilat çalışmaları yapıyor.

Bab'daki evlerine dönen Suriyeli Abdulhamid el Recep, Türk askerlerinin terör örgütü DEAŞ'tan Bab'ı almasının ardından hayatın eskisi gibi normale dönmeye başladığını belirterek, "Türkiye geldi ve Suriyelilere çok yardım etti. Onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey daha iyi olur." dedi.

Hayat normale dönüyor

Halid Hachüseyin de bir hafta önce eve döndüklerini, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

İlçeye, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Hachüseyin, bir an önce Türkiye ve diğer bölgelerde yaşayan Suriyelilerin hepsinin evlerine dönmesini umut ettiklerini söyledi.

Muhammed Mahmud da evlerine döndükleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Ailecek ilçeye geri gelmenin sevincini yaşıyoruz. Çoluk çocuk hep beraber evimizi onarmaya çalışıyoruz. Türk askerlerinden Allah razı olsun, onlar nereye giderse Allah kapılarını açık etsin." diye konuştu.

Ahmed Zaim de terör örgütü DEAŞ Bab'a geldiğinde her şeylerini bırakıp Münbiç'e kaçtıklarını söyledi.

Zaim, Bab'ın terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesiyle ilçedeki herkesin sevinç içerisinde evine döndüğünü anlattı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi