Görüş Bildir

Batı Şeria'dan "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine destek

Gazze sınırında gerçekleştirilen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine Batı Şeria'daki Filistinliler de eş zamanlı düzenledikleri eylemlerle destek veriyor.

Batı Şeria'dan

RAMALLAH – İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında kılınan cuma namazından sonra, abluka altındaki Gazze sınırında gerçekleştirilen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri ile eş zamanlı olarak protesto eylemleri düzenlendi.

Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Ravza Camisi'nde kılınan cuma namazından sonra, Filistinliler kentte bulunan Kiryat Erba Yahudi yerleşim birimine doğru yürüyüşe geçti.

ABD'nin İsrail yanlısı politikalarını protesto eden Filistinliler, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ifade eden döviz ve pankartlar taşıdı.

Barikatlarla yolları kesen İsrail askerleri, Yahudi yerleşim birimine doğru ilerlemek isteyen Filistinli göstericilere izin vermedi.

Eş zamanlı destek gösterileri                           

Öte yandan Batı Şeria'daki Filistinliler, Ramallah, Nablus ve Beytullahim kentlerinde de eş zamanlı gösteriler düzenleyerek Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne destek verdi.

Filistinli gruplar, Gazze'de "Ateş Cuması" adı altında düzenlenen gösterilerle eş zamanlı olarak Batı Şeria'da da eylem çağrısı yapmıştı.

İsrail askerleri, Filistinliler tarafından düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarının yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale ediyor.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü"

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yıl dönümü kapsamında geçen cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gösterilerin başladığı ilk günden bu yana 22 Filistinli şehit oldu, bin 500'den fazlası yaralandı.

Filistinliler bu barışçıl gösterilerine altı hafta boyunca devam etmeyi planlıyor. Gösterilerin altı hafta boyunca devam edecek olmasının bir sebebi de bu tarihte ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamış olması.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi