Belçika Brüksel'de metro istasyonuna da eş zamanlı saldırı! Kaç ölü var! PKK mı saldırdı?

Brüksel'de havalimanı saldırısından sonra eş zamanlı olarak iki metro durağına da bombalı saldırı düzenlendi. Ölü sayısının artacağı iddia edilirken, Belçika Brüksel güne kanlı başladı

Belçika Brüksel'de metro istasyonuna da eş zamanlı saldırı! Kaç ölü var! PKK mı saldırdı?

Brüksel'de havalimanı saldırısından sonra eş zamanlı olarak iki metro durağına da bombalı saldırı düznlendi. Ölü sayısının artacağı iddia edilirken, Belçika Brüksel güne kanlı başladı

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen ikiz patlamanın ardından, üçüncü patlama da Avrupa Birliği'ne ait kurumların bulunduğu Maelbeek metro durağında meydana geldi. AB Komisyonu, çalışanlarını dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.Brüksel'deki ulaştırma yetkilileri ise kentteki tüm metro duraklarının kapatıldığını açıkladı.

Maelbeek, Brüksel'de Arap kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir semt olarak biliniyor.

13 Kasım 2015'te meydana gelen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam, geçtiğimiz cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanmıştı.

Brüksel'deki havalimanı ve metro istasyonu saldırılarının Abdeslam'ın yakalanmasına karşılık teröristler tarafından gerçekleştirilen intikam saldırıları olabileceğinden şüpheleniliyor.

Brüksel’de bulunan Zaventem Havalimanında gerçekleştirilen saldırıda 13, metrodaki saldırıda ise en az 10 ölü olduğu ifade edildi.  Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan havalimanında 2, metroda da 2 saldırı gerçekleştirilmişti. Havalimanındaki saldırıda en az 13, metrodaki 2 saldırıda ise en az 10 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ayrıntılar gelecek..

 Belçika'nın başkentidir. Belçika'nın üç federal bölgesinden biri olan Brüksel Bölgesi'nin başkentidir. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması sonucu ortaya çıkmış bir şehirdir. Adı bataklığın içindeki yerleşim yeri anlamına gelir. Brüksel büyükşehrine bağlı 19 belediyenin (Fransızca: Communes, Felemenkçe: Gemeenten) toplam nüfusu 1.050.000'dir. Büyükşehrin bir parçası haline gelmiş civar belediyelerin nüfusu ve gün içinde işleri için Brüksel'e gelenlerin (Brüksel'de çalışan nüfus) miktarı da göz önüne alındığında toplam kapsamlı nüfusun birkaç milyona çıktığı hesaplanmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz