Görüş Bildir

Bingöl'den Haleplilere 2 tır yardım

Bingöl'de öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 2 tır yardım, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Haleplilere gönderildi.

Bingöl'den Haleplilere 2 tır yardım

 "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan gıda, giyim ve temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan 2 tır yola çıkmadan önce tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin törende yaptığı konuşmada, Suriye’de devam eden savaş dolayısıyla binlerce kişinin mağdur olduğuna işaret etti.

HALEPLİLERE YARDIM

Oradaki yardıma muhtaç insanlara destek verdiklerini kaydeden Engin, "Suriye’de devam eden bir savaş var. Bu savaş nedeniyle mağdur olan ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin dramına sessiz kalmamak için okullarımızda yardım topladık. Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizin desteğiyle gıda, giyim, çocuk bezi ve maması toplandı. Bu yardımları tıra yükledik ve İHH yöneticilerine teslim ettik." dedi.

Bingöl İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhittin Gili de Bingöl'den daha önce 9 tır yardımın Haleplilere gönderildiğini belirterek, yardım toplamaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Vekili Tunahan Çil'in de katıldığı törede okunan duanın ardından araçlar bölgeye hareket etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi