BM'de üst kademede değişim

BM Sözcüsü Nesirky: ''Genel Sekreterin yardımcısı Pascoe'nun yerine kimin atanacağı belli değil''

BM'de üst kademede değişim

BM Sözcüsü Martin Nesirky, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe'nun yerine kimin atanacağının henüz belli olmadığını belirtti.

Nesirky, gazetecilerin, Genel Sekreter Ban'ın BM'nin üst kademelerinde başlattığı değişim süreci çerçevesinde, Pascoe'nun görevinin ne zaman sona ereceği ve yerine kimin atanacağına ilişkin sorular üzerine, şunları söyledi:

''Sayın Pascoe görevine aynı şekilde devam etmektedir ve kendisi son derece yoğun çalışmaktadır. Kendisinin henüz ne zaman görevinden ayrılacağı ve yerine kimin atanacağı bilinmemekle birlikte aday belirleme süreci devam etmektedir.''

Nesirky, aynı kapsamda Genel Sekreter Ban'ın iletişim ve enformasyondan sorumlu yardımcısı Kiyo Akasaka'nın görev süresinin 26 Mart'ta sona erdiğini hatırlatarak, onun yerine de kimin geleceğinin henüz beli olmadığını vurguladı.

Ban, bu yılın başında, Genel Sekreter olarak ikinci 5 yıllık görev süresine başlarken BM'nin üst kademelerinde yeni atamalar yapacağını bildirmişti.

Bu kapsamda, BM kulislerinde, ABD'nin eski büyükelçilerinden Pascoe'nun başkanlık ettiği BM'nin siyasi işler dairesi için Amerikalı ve İngiliz adaylar arasında rekabet olabileceği konuşuluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz