Nijerya'da intihar saldırısı! Boka Haram, Nijerya'da acı intikam aldı!

Nijerya' da kanlı terör örgütü olarak kabul edilen ve en ağır cezalar alan Boko Haram'dan kaçan 8 kişi, Maidüğüri kenti yakınlarında aralarındaki kadın canlı bombayı patlattı. Boko Haram terör grubunun intihar saldırısı sonrasında 8 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı

Nijerya'da intihar saldırısı! Boka Haram, Nijerya'da acı intikam aldı!

Nijerya' da kanlı terör örgütü olarak kabul edilen ve en ağır cezalar alan  Boko Haram'dan kaçan 8 kişi, Maidüğüri kenti yakınlarında aralarındaki kadın canlı bombayı patlattı. Boko Haram terör grubunun intihar saldırısı sonrasında 8 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı

Ulusal Acil Yönetim Ajansı Koordinatörü Muhammed Kanar'dan edinilen bilgiye göre, Boko Haram teröründen kaçmak için Dikwa kentinden yola çıkan grup, Maidüğüri şehri girişinde, intihar saldırısıdüzenleyen 20 yaşındaki canlı bomba görevi üstlenen bir kadın teröristin hedefi oldu. Saldırıda, çoğunluğunu genç kız ve çocukların oluşturduğu 8 kişi olay yerinde can verdi, 7 kişi de yaralandı.

Nijerya'da çok sayıda genç kızı kaçırarak alıkoyan terör örgütü Boko Haram'ın, şimdiye kadar 2.6 milyon insanı evinden-yurdundan ettiği, 17 bin insanın da ölümüne yol açtığı belirtildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, terör örgütü Boko Haram yüzünden Nijerya'nın yalnızca Maidüğüri kentinde 1.6 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

BOKO HARAM TERÖR ÖRGÜTÜ

Boko Haram, 2002 yılında Nijerya'nın Borno eyaletinde Muhammed Yusuf tarafından kurulan şeriat yanlısı radikal İslamcı yasadışı silahlı örgüt. Örgüt, özellikle şeriat hükümlerinin geçerli olduğu Nijerya'nın kuzey kesiminde daha etkili konumdadır. Boko Haram örgütü binlerce insanı öldürme, kent ve kiliseleri yakma, göçlere sebep olma, genç kızları dini gerekçelerle kaçırıp satma gibi pek çok illegal eylemle gündeme gelmektedir.

Boko ya da Buku kelimesi İngilizce book kelimesinden türetilmiş. Esasen Arap alfabesiyle yazılan ve afro azyatik dil grubuna ait olan Hausa dilinin Latin alfabesi ile olan versiyonunu ifade için kullanılıyor. Boko ya da Buku Haram'ın lafzi karşılığı 'latin alfabesi haram', 'batılı eğitim haram' demek olur.

Kaynak: Diyarbakır Söz