Görüş Bildir

Çavuşoğlu İsrail'e 'gidebilir'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun 7-8 Şubat’ta İsrail’e gidebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu İsrail'e 'gidebilir'

7-8 Şubat’ta İsrail’in Tel Aviv şehrinde yapılacak olan Akdeniz Turizm Fuarı’nda ilişkilerin normalleşmesinin ardından ilk kez Türkiye’den bakan düzeyinde katılım olması bekleniyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, düzenlediği basın toplantısında Çavuşoğlu’nun bu fuara katılabileceğini söyledi.

31 Mayıs 2010’da Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda İsrail’in düzenlediği ve dokuz Türk’ün öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıdan sonra Ankara-Tel Aviv ilişkileri kopma noktasına gelmişti. İlişkiler, 27 Haziran’da imzalanan anlaşmayla normale dönmüş, ardından yıl sonunda karşılıklı büyükelçiler atanmıştı.

Dışişleri yetkilisi, normalleşme sonrası önceliğin güvenlik işbirliği, turizm ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu’nun turizm fuarına katılacak olması, turizm konusundaki işbirliğini geliştirmek için verilen önemi de göstermesi açısından önemli.

Aynı yetkili, THY’nin İsrail’e en fazla yolcu taşıyan ikinci büyük havayolu şirketi olduğunu hatırlatarak, vize kolaylığının sağlanmasının da gündemde olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi